Dosadili su vam Uno (koliko god da mijenjate pravila), Čovječe, ne ljuti se ili Monopoly, a voljeli biste ovako kratiti vrijeme?

Iako su društvene igre mnogima sinonim za pozivanje većeg broja ljudi u stan, i zabavu uz grickalice i pivo, donosimo vam preporuke za igre koje možete igrati s partnerom, cimerom… bilo kim s kim već neko vrijeme dijelite  ”social distancing” i tko nema ništa protiv ovakvog provođenja slobodnog vremena. I bez brige, nije Jumanji koju u posljednje vrijeme svi krive za sve što nas je snašlo!

Concordia

concordia board game

Osvajateljica brojnih nagrada, ova je društvena igra često prvima na popisu kad je treba preporučiti za igru udvoje (iako, kad prođe ova situacija, mogu vam se pridružiti i prijatelji jer je za do pet igrača!). Ova mirna strateška igra gospodarskoga razvoja u doba Rimskog carstva natjerat će vas na proizvodnju cigle, hrane, vina, tkanine i alata, s ciljem razvoja trgovačke mreže i smirivanja drevnih bogova! 

Igraj.si

Patchwork

patchwork board game

Ovo je jedna od društvenih igara na čiji ćete se opis možda malo počeškati po glavi i reći ”hmm, okej”, no s razlogom je dio brojnih polica udruga i barova koji organiziraju društvene igre. Zabavna, jednostavna za zapamtiti pravila, i može vam ispuniti nekoliko sati dok se natječete u tome tko je bolji u šivanju tkanine. Gumbići i gomile zakrpi čekaju na vas!

svijet-media.hr

Arkham Horror: The Card Game

arkham horror board game

Ova izvrsna kartaška igra dio je velike obitelji Arkham Horror: The Board Game i brojnih ekspanzija, no za razliku od stolne verzije, ova će vas uvuči u kvalitetnu priču u kojoj slijedite intenzivne scenarije kao istraživači. Ako ste ljubitelji horora, a estetika Lovecrafta je vaš ‘’cup of tea’’, dajte priliku ovim kartaškim misterijima i teorijama zavjere.

games4you.rs

Race for the Galaxy

race for the galaxy board game

Volite filmove i serije koje uključuju svemirske dogodovštine? Onda svakako isprobajte ovu društvenu igru u kojoj možete istraživati svemir, graditi galaktičke civilizacije, razvijati nove tehnologije i naseliti planete! Ova dinamična i brza igra osvojila je brojne nagrade, a osim što je možete igrati udvoje, možete je pokazati i frendovima jer može prihvatiti 5 intergalaktičkih istraživača.

cartamagica.hr

Hanamikoji

hanamikoji board game

Dobrodošli u najpoznatiju ulicu gejši u starom glavnom gradu, Hanamikoji. Ove graciozne žene koje su vješte u umjetnosti, glazbi, plesu i raznim izvedbama i  ceremonijama, morate osvojiti brže od svoga suparnika tako što ćete steći njihovu naklonost uz nagađanje i nadmudrivanje protivnika. Uronite u japansku kulturu i uživajte u prekrasnim umjetničkim djelima ove elegantne igre.

amazon.com

 

Fotografije: Unsplash, PR