U nedostatku revija luksuznih brendova, Chanel je barem malo podsjetio na njih svojim veličanstvenim predstavljanjem nove kolekcije Métiers d’Art Collection.

Métiers d’Art Collection, Chanelova pre-fall kolekcija za 2021. godinu odvila se u dvorcu Chenonceaux, nadahnuta ženama po kojima je dobio nadiman ‘Ženski dvorac’ jer su u njemu živjele Diane de Poitiers, ljubavnica Kralja Henryja II, kao i njegova supruga Catherine de Medici, Talijanka. Osim toga, kreativna direktorica modne kuće, Virginie Viard izjavili je i kako unutrašnjost dvora podsjeća na La Pausu, nekadašnju kuću Coco Chanel na jugu Francuske. To je bilo dovoljno da Chanel upravo ovo mjesto odabere kao lokaciju predstavljanja jedne od svojih najraskošnijih kolekcija – Métiers d’Art, a jedina pozvana gošća bila je Kristen Stewart, Chanelovo zaštitno lice.

Virginie Viard u ovoj je kolekciji htjela naglasiti ručni rad Chanelovih radnica, švelja i obrtnika, svih onih koji desetljećima sudjeluju u izradama kreacija. Osim toga, spojila je lookove iz tridesetih godina, dodala im malo gotike te modernu funkcionalnost. Chanel ne bi bio Chanel bez prepoznatljivog tvida i haljina od tila, kao i višeslojnih lookova izvedenih na prepoznatjiv Chanel način. Brend je na pozornicu vratio i tajice i to one glossy, za koje smo sigurni kako će se nametnuti među novim trendovima. Kako je izgledala dugo neviđena i bajkovita Chanel kolekcija, donosimo u galeriji, a u potpunosti je možete pogledati i u videu: