Chanel nas uvijek na revije za svoje cruise kolekcije povede na put, a za sezonu cruise 2024/25 odabrao je kultnu lokaciju- Cité Radieuse u Marseilleu, stambeni kompleks koji je između 1947. i 1952. projektirao legendarni arhitekt Le Corbusier.

“Sunce, arhitektura, glazba i ples: Marseille također ima vrlo snažan osjećaj slobode. Inspirirali su me kodeksi životnog stila, svakodnevnog života i sve stvari koje pozivaju na pokret. More i vjetar natjerali su me da se poželim igrati ronilačkim odijelima”, objašnjava Virginie Viard.

Oslanjajući se na inspiraciju podvodnim svijetom, Virginie Viard svoju cruise kolekciju vodi u avanturu dubokog mora: vezovi, uključujući zaljubljene male ribe, ribarske mreže i školjke ukrašavaju haljine, sakoe, prsluke, bluze i majice.

U međuvremenu, na površini, srebrne refleksije sunca, valova i valovitosti linija i oblika bude sjećanja na ljetne mjesece provedene uz bazen. Pojavljuju se na džerseju nalik neoprenu, tvidu i šljokičastim jaknama, dok drugi komadi od tvida skupljaju boje, motive rešetke ili geometrijske oblike fasada okolnih zgrada, koji postaju inspiracija za duge haljine, tunike, pa čak i izvezene džepove.

Na dnevnom redu su i kupaći kostimi. Uz visoke gaćice, klasične gaćice i haljine s bočnim prorezima, kolekcija je u ljetnom raspoloženju, što pokazuju suknje od tkanine waffle teksture, podsuknje i čipkasti bodiji. Obuća uključuje japanke od frotira s potplatima u obliku platforme.

“Marseille je grad koji me povezuje s mojim emocijama. Pokušala sam uhvatiti njegovu moć privlačenja, svježinu kojom zrači i prenijeti energiju koja tamo vlada. I ne biste mogli tražiti bolju pozadinu za reviju od Cité Radieuse.”

Foto: Chanel/Le Corbusier, Unité d’habitation, Marseille © F.L.C. / ADAGP, Paris, 2024