Politizacija ženskih tijela, odijevanja i samoprezentacije već je desetljećima problem kojim se sada bavi i modna industrija. Domaći mladi dizajner i fotograf Donovan Pavleković novom je kolekcijom odbacio unaprijed stvorene predodžbe o tome što je atraktivan oblik ili veličina i podržao žensku slobodu. Evo kako izgleda kolekcija!

My way or the highway

Dizajner koji niže brojne domaće i inozemne uspjehe svojom novom kolekcijom pod imenom Stones želi mijenjati norme onoga što je prihvatljivo za modernu ženu 21. stoljeća. Njezin novi izgled tako uključuje odvažne printove, nekonvencionalne materijale i ekscentričan nakit, a udobnost zamjenjuje jedinstvenošću i slobodom.

U ovim komadima žena se pretvara u modnog kameleona, potpuno prihvaćajući svoje tijelo i divlju stranu, nesputana društvenim konvencijama i tuđom slikom o njoj. U kolekciji se mogu pronaći različiti tonovi ponovno popularne smeđe boje, cipele i torbe od umjetnog krzna koje polako postaju zaštitni znak dizajnera, krupne ogrlice i naušnice, haljine sa životinjskim printom, nježni šalovi prošarani šljokicama, bijela pletena haljina te kristali i školjke na suknjama.

Statement komadi

Ova izazovna i hrabra kolekcija s porukom ostavlja snažan dojam i podržava žene koje se žele suprotstaviti sustavu koji i dalje arbitrarno odlučuje o tome trebaju činiti ili – odijevati. S obzirom na dosadašnji rad, s nestrpljenjem očekujemo sljedeći modni potez ovog mladog i perspektivnog domaćeg dizajnera!

 

Foto: Donovan Pavleković
Make-up i kosa: Ivana Lončar
Model: Katja Puškarić
Asistentica: Leonarda Babić