Ako vam je do sada nedostajalo aktivnosti u glavnom gradu, Zagreb ovog ljeta vrvi sadržajem, a najbolje od svega je što je obilje aktivnosti koje organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Zagrebački savez sportske rekreacije – besplatno.

Bilo da ste iz Zagreba ili ste u grad došli zbog fakulteta i posla, sada imate priliku naučiti nešto više o metropoli. Postoje tri različita besplatna vođena obilaska grada na hrvatskom jeziku koje je organizirala Turistička zajednica grada Zagreba. Polasci su predviđeni subotom, pješačko razgledavanje grada u pratnji turističkog vodiča traje će sat i pol do dva sata, dok razgledavanje grada biciklima s pauzom sveukupno traje tri sata. Ovaj oblik aktivnosti traje sve do 18. srpnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti isključivo petkom za sljedeći dan (subotu) na broj telefona 099 59 67 230. Pritom je obvezno napomenuti za koji obilazak se prijavljuju. Broj telefona je aktivan od 10:30 do popunjenja grupe.

Razgledi su podijeljeni u tri različita obilaska i mjestom polaska kako slijedi:

Bike Tours Zagreb: 10:00 i 16:00, Klasični razgled grada biciklom – mjesto okupljanja, ulica Nikole Jurišića 19 (Rotonda centar) 15 minuta prije početka razgleda, svakom sudioniku osigurani su: bicikl, kaciga, bočica 0,5 l vode i kava tijekom pauze

Secret Zagreb: 18:00, Frajerice – mjesto okupljanja, južna strana parka Zrinjevac, ispred bista hrvatskih velikana

Purgerica: 19:00, Bez potresa, prosim lepo – mjesto okupljanja, Trg kralja Tomislava, ispred kipa kralja Tomislava

S druge strane, za one željne sportskih aktivnosti, od 15. lipnja do 15. rujna, Zagrebački savez sportske rekreacije provodi ljetni projekt pod motom “Aktivno ljeto na otvorenom” u sklopu kojeg se građanima nude besplatni programi zdravstvenog vježbanja, fitnessa na otvorenom, demonstracija i poduka rekreacijskih aktivnosti i sustava vježbanja, prezentacije i savjetovanja ili treninzi i natjecanja za sportaše rekreativce. Ljetni program odvija se na više od 20 lokacija u Gradu, a sve što vi trebate jest prijaviti se na svaki od kontakata naveden uz aktivnost koju želite.

VIKENDOM NA MEDVEDNICU – nedjeljom 09-15 sati
Organizacija i provođenje planinarskih izleta za građane tijekom ljeta, te upoznavanje s planinarskim stazama Parka prirode Medvednica (70-ak). Savjetovanje stručnjaka kineziologa o pravilnoj tehnici hodanja te o pravilnom doziranju intenziteta opterećenja aktivnost, kao i o vježbama zagrijavanja i istezanja prije i nakon sportske aktivnosti.
Korisnici: Svi građani bez obzira na dob i spol, koji mogu samostalno hodati i planinariti i koji žele unaprijediti i očuvati svoje zdravlje te pritom upoznati šetnice Zagrebačke gore.
Oprema: osobna oprema za planinarenje DŠR AKTIVAN ŽIVOT
Kontakt: Nedeljko Vareškić nedeljko@aktivan-zivot.hr 091/254-3419
www.vikendom.hr; www.facebook.com/vikendom.na.medvednicu

SPORTSKO LJETO NA JARUNU
– RŠC JARUN – Malo jezero – zelena površina uz sportske terene
FITNESS PROGRAMI NA OTVORENOM pon-sri-pet, 19:30-20:30
– AEROBIC PROGRAMI – aerobni programi srednjeg do visokog intenziteta s ciljem povećanja aerobne izdržljivosti, redukcije potkožnog masnog tkiva, ali i opće mišićne snage.
– STRESS-FREE – kombinacija thai-chi pokreta, istezanja meridijana, vježbi disanja i samomasaže te raznih tehnika opuštanja za aktivaciju parasimpatikusa.

– RŠC JARUN – Otok Veslača (30. 6. – 27. 8.)
JARUNSKI AQUA FITNESS uto-čet, 10:00-11:30

– Bazen PVC MLADOST – Jarunska ulica 5 (15. 6. – 31. 7.)
FITNESS PROGRAMI U VODI pon-uto-sri-čet-pet, 08-11 sati –
PROGRAM VJEŽBANJA U MALOM BAZENU (08-10 sati)
Aqua Aerobic – intenzivan kardio program u vodi namijenjen općoj izdržljivosti i redukciji masnog tkiva.
– AQUA FITNESS I PLIVANJE (veliki bazen) 10-11 sati
Program vježbanja u vodi namijenjen je osobama s problemima u funkciji lokomotornog aparata kao i funkcionalnosti kralježnice.

– MO GAJEVO – Park 149 brigade
KOREKTIVNA GIMNASTIKA NA OTVORENOM uto-čet, 10-11 sati
DSR SPORT ZA SVE CENTAR
Kontakt: Karolina Muža 091/5115-404
sportzasve51@gmail.com; www.facebook.com/Sport za sve Centar

Ostatak aktivnosti pogledajte na ljepotaizdravlje.hr