Uređenje doma posebno je lijepo i uzbudljivo iskustvo, a bez obzira na to jeste li trenutačno u procesu velike renovacije ili tek pokojim detaljem želite oplemeniti interijer, nikako nemojte propustiti zaviriti u ponudu nekog od brojnih domaćih brendova. Našu pozornost ovaj put “ukrala” je Parona, brend iza kojeg stoji Jelena Čipčić, a koji u ponudi ima ručno rađene detalje poput svijećnjaka, pladnjeva, podmetača, različitih varijanti držača…

Ove naizgled sitnice zapravo čine veliku razliku. Naime, Parona je, kao što smo utvrdili, brend u kojem je sve ručni rad, a i vi kao potencijalni kupac možete sudjelovati u izradi u vidu željenog dizajna i personalizacije. Sve to vaše detalje učinit će još posebnijima te životnom prostoru podariti dozu dizajnerskog potpisa.

Jelena se kod izrade predmeta vodi održivim načinima proizvodnje, odnosno koristi prirodne materijale, a naglasak je na materijalu Jesmonite. Jesmonite je ekološki prihvatljiv kompozitni materijal koji se često koristi u umjetnosti, dizajnu i arhitekturi, a sastoji se od kombinacije vodene baze akrilne smole i mineralnih punila, što ga čini izvrsnom alternativom tradicionalnijim materijalima poput betona, gipsa ili smole. Zbog svoje svestranosti, Jesmonite se može koristiti za stvaranje različitih detalja – od malih ukrasnih predmeta do velikih arhitektonskih elemenata. Također, materijal ima znatnu otpornost na vanjske utjecaje, što znači da su detalji izrađeni od njega dugotrajni i kvalitetni.

Imajući to u vidu, detalji iz ponude brenda Parona sada su nam još privlačniji jer način na koji određeni brend ”gleda” na ekološku održivost trebao bi nam postati jednako važan faktor kao i sâm dizajn.

Kad smo kod dizajna, minimalistička estetika brenda upotpunjena je kombiniranjem različitih oblika i šara koji u sinergiji čine dinamične uzorke i motive, a što se tiče boja – u fokusu su neutralne nijanse i pastelni kolorit, što ne znači da se ne mogu pronaći i vibrantniji elementi.

Sve dodatne informacije potražite na službenom Instagram profilu brenda!

Foto: Instagram