Aktualna godina donosi nam brojne nove TV, filmske, ali i dokumentarne naslove koje jedva čekamo pogledati. Mi smo se ovog puta fokusirali na zanimljive dokumentarce o poznatim osobama koji će nam dati nešto direktniji uvid u pozadinu njihove priče.

Dokumentarci poput „Luther: Never Too Much“, koji pruža ekskluzivan uvid u život i djelo legendarnog R&B pjevača, „Musk“ koji istražuje život i rad najbogatijeg čovjeka na svijetu i „ This Is Me … Now: The Film”, dokumentarac koji nudi osobnu perspektivu na život i karijeru Jennifer Lopez s naglaskom na novi album, naši su istaknuti favoriti.

Luther: Never Too Much

Dokumentarac o legendarnom R&B pjevaču, koji je preminuo 2005. u 54. godini života, premijerno će biti prikazan 21. siječnja na Sundanceu i uključivat će pristup “nikad prije viđenoj osobnoj arhivi”. Ime je dobio po ključnom albumu iz 1981. godine, a redatelj filma, Dawn Porter, uspio je povezati Lutherovu strast prema glazbi, globalni uspon, kao i osobne borbe kroz koje je glazbenik prolazio. Ovo zanimljivo uprizorenje oduševit će sve glazbene entuzijaste koje zanima što se događa iza kulisa onoga što dobijemo kao finalni proizvod.

Musk

Elon Musk jedna je od najkontroverznijih osoba današnjice, stoga ne sumnjamo da će dokumentarac o njegovom životu biti poprilično gledan. Alex Gibney, redatelj dokumentarca, radnju je bazirao na jasnim i sirovim materijalima te bez susprezanja predstavio milijardera, osnivača Tesle i SpaceX-a, a sada i vlasnika usluge nekada poznate kao Twitter. Iako službeni datum izlaska još nije objavljen, s obzirom na to da ga je HBO najavio na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, vjerujemo da će ubrzo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tesla (@teslamotors)

This Is Me … Now: The Film

U veljači nas čeka novi dokumentarni film latino dive Jennifer Loper koji će biti prikazan na Prime Videu. „This Is Me … Now: The Film“ je nastavak novom albumu koji pjevačica izdaje nakon punih deset godina, a koji će kako najavljuju, biti najiskreniji i najosobniji dosad. Režiju potpisuje Dave Meyers, a film nas provodi kroz proces snimanja albuma, ali i privatne trenutke koji će obožavateljima otvoriti prozor u svakodnevicu i život jedne od najpopularnijih pjevačica današnjice.

 

Foto: Youtube, Instagram / @jlo