Ovaj tekst originalno je objavljen na ljepotaizdravlje.hr.

Svake godine sezona Vodenjaka obilježi sâm početak. Ovoga puta u Vodenjaku se događaju retrogradni Merkur, kvadrat Sunca i Urana te pun Mjesec. Što nas čeka?

Svake godine, počevši od 19. siječnja, pa sve do 18. veljače, Sunce se kreće kroz progresivni i humani znak – Vodenjak. U prijevodu: sezona Vodenjaka upravo je počela. Zašto je to ove godine značajnije nego inače? Zato što su ove godine dva važna planeta, Saturn i Jupiter, u znaku Vodenjaka. I zato što je njihov susret 21. prosinca prošle godine najavio cijelu novu eru: Doba Vodenjaka. Da, upravo tu eru, opjevanu u čuvenom filmu “Kosa” Miloša Formana.

Tijekom sezone Vodenjaka (do 18. veljače), bez obzira na to koji ste horoskopski znak, osjetit ćete energiju ovog znaka. Sve će biti usmjereno na suradnju s ljudima, rad za opće dobro, platonske veze, istjerivanje svojih namjera. Ovo je vrijeme kada smo skloni usvajanju znanstvenih objašnjenja i tehnoloških inovacija. (Pročitajte: Godišnji horoskop za 2021. godinu: Vrijeme nade i promjena)

Vodenjak ima jedan jedini cilj: izazvati reakciju i srušiti dogme. A sve to samo zato što želi bolji svijet za sve ljude. Dok to rade, obično vrlo otvoreni Vodenjaci, znaju biti jako tvrdoglavi i svojeglavi. Ipak, zbog toga što Sunce nije jedina planeta i što će se tijekom Vodenjaka ispoljiti i drugi utjecaji, svaka godina krije svoje izazove. U ovoj sezoni Vodenjaka čeka nas veliki izazov. Merkur kreće retrogradno 30. siječnja i ostaje takav tri tjedna, do 20. veljače. To će učiniti da ova sezona Vodenjaka bude usmjerenija na retrospekciju više nego na planiranje budućnosti.

Retrogradni Merkur ujedno znači nesporazume, probleme s tehnologijom, usporavanje projekata. Ovi problemi u sezoni Vodenjaka samo će nas natjerati na to da stvarno shvatimo što su nam kolektivni ciljevi, bez ijedne dvojbe. Astrolozi predviđaju da će teme ovog vodenjačkog retrogradnog Merkura biti pandemija i rasizam. (Pročitajte: Saznajte što vam donosi 2021. i koja je afirmacija za vaš horoskopski znak)

Tvrdoglavost je posvuda

Zahvaljujući kombinaciji energije Vodenjaka i ključnih planeta u njoj, tvrdoglavost će izbiti na površinu u punom sjaju. Na samom početku sezone Vodenjaka susreli su se Mars i Uran, planete rata i revolucije. To znači da ovih dana svi problemi doživljavaju svoj vrhunac i mi se spremamo prelomiti u kojem ćemo pravcu krenuti.

Važni datumi u sezoni Vodenjaka

Već 22. siječnja Mars će se naći u kvadratu s Jupiterom i svi će osjetiti nalet energije, kao da su popili nekoliko espressa zaredom.

26. siječnja – tvrdoglavost će doseći vrhunac kada se Sunce i Uran nađu u kvadratu. Očekujte neočekivano.

28. siječnja – pun Mjesec u Lavu, ne možete pronaći ravnotežu između brige o drugima i brige o sebi.

30. siječnja – Merkur kreće retrogradno.

1. veljače – Sunce je u kvadratu s Marsom, a vas čekaju sukobi s autoritetima. Istog dana Venera ulazi u Vodenjaka i veze poprimaju platonski i intelektualni ton.

6. veljače – Venera i Uran su u kvadratu, mogući problemi u emotivnim vezama.

8. veljače – Sunce i Merkur su u konjunkciji, odličan dan za papirologiju.

10. veljače – retrogradni Merkur je u kvadratu s Marsom, loš dan za posao i pregovore.

11. veljače – Venera i Jupiter su u konjunkciji, dobar dan za ljubav.

14. veljače – Dan zaljubljenih, Merkur i Jupiter nameću optimizam i laganu komunikaciju.

17. veljače – Sunce je u kvadratu s Uranom (ponovit će se 14. lipnja i 24. prosinca). Naći ćete se zarobljeni između tradicionalnih i inovatorskih pristupa.

Mladi Mjesec u Vodenjaku

Svaka sezona daje novu priliku zahvaljujući mladom Mjesecu. Vodenjak će to učiniti 11. veljače. Ne samo da će Mjesec biti mlad, on će biti i u konjunkciji sa sretnim Jupiterom, dajući vašim planovima veliku šansu za ostvarenje. Efekti odluka i poteza koje povučete tada, osjetit će se u kolovozu, kada u Vodenjaku bude pun Mjesec.

Fotografije: Chris Henry, Zoltan Tasi/Unsplash, Jacub Gomez/Pexels