Pitate li nas da odaberemo jednu najdražu pasminu, to bi zbilja bilo nemoguće jer u apsolutno svakoj ima nešto neodoljivo slatko. Međutim, srcu su nam posebno dragi tzv. mješanci, odnosno psići koji su nastali križanjem više vrsta. S obzirom na to da jako puno ljudi ima upravo mješance, ostaje nerazriješeno koje se pasmine u njima sve kriju, a osim znatiželje, to je dobro znati i radi potencijalnih bolesti, brige u starijoj dobi i slično.

Unazad nekoliko dana na TikToku je ponovno zavladao trend DNK testiranja pasa. Naime, vjerujemo da ste već naišli na sličnu foru koja ljudima otkriva odakle je njihovo podrijetlo, a ovo je vrlo slična stvar. Naime, test brenda Embark nudi tri opcije, odnosno paketa. U jednom testiranju možete saznati sve o pasminama od kojih je sačinjen vaš ljubimac, drugi test nudi otkrivanje pasmina i zdravstvenih elemenata, dok treća opcija omogućuje da saznate koliko vaš pas ima točno godina.

Kao što smo naveli, osim što nam je jako simpatično i fora znati koje to sve pasmine ujedinjuje naš ljubimac, ovi testovi su prije svega korisni kako bismo se što bolje brinuli o njima – pogotovo ako su udomljeni i ako ne znamo puno o njihovim počecima.

Najprodavaniji je Embark dog DNA test, a proces testiranja je vrlo jednostavan. U pakiranju ćete dobiti nastavak za skupljanje sline koji samo morate par puta umetnuti u usnu šupljinu ljubimca, zatim zapakirati prema uputama i poslati na zadanu adresu. Rezultati stižu kroz dva do četiri tjedna i onda je vrijeme za otkrivanje podrijetla vašeg ljubimca.

Naravno, ovi testovi su izvrsni i za čistokrvne pasmine, stoga, zanima li vas više, sve detalje potražite na službenoj stranici!

Foto: Pexels, Instagram, Embark, Unsplash