Zagreb je od 23. do 26.10. domaćin Međunarodne plesne konvencije u okviru EU projekta Life Long Burning,  koja se po prvi put održava u Hrvatskoj

Susret plesnih pedagoga i koreografa iz više europskih zemalja, paneli kao i stručna predavanja osvijestit će važnost plesa za razvoj djece kao i potrebu uvođenja plesa kao predmeta u škole, uz suradnju s profesionalnim umjetnicima i kazalištima. Cilj konferencije je upoznati profesore, pedagoge i umjetnike s umjetničkim i edukacijskim trendovima na području suvremenog plesa za djecu i mlade. Organizator događanja je Plesni centar Tala kojeg su osnovale i vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić. Njihov je cilj da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja.

Dokazano je da ples i pokret potiču razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluju i na smanjenje inertnosti i nasilja. Osim spomenute konvencije održat će se zagrebačka edicija Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre. Polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovat će u interaktivnim predstavama i dodatnim radionicama, a dječje plesno kazalište dolazi k njima. Predstave će se osim u vrtićima i školama održavati i u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala, a zadnjeg dana, u subotu 26.10. i  Zrinjevac postaje velika rasplesana pozornica. Više informacija i program pogledajte ovdje.