Prva u nizu radionica u sklopu ovogodišnje Dizajnerske početnice je “Ponovo novo”, autorice i voditeljice, modne dizajnerice Nataše Mihaljčišin. Ovom radionicom će dizajnerica djecu upoznati kako brza i pretjerana potrošnja djeluje na okoliš i koliko je važno biti svjestan štetnog utjecaja u povećanom stvaranju otpada.

Dizajnerska početnica: “Ponovo novo”

Radionica započinje razgovorom o odjeći; kako ju nosimo, koliko dugo, kad je više ne želimo nositi i što nam je u vezi s odjećom važno, te kako razmišljamo o njenom redizajniranju i obnavljanju. Upoznali bi se s pojmom dekonstrukcije u dizajnu i primijenili bi ga u preoblikovanju nekih svojih starih, već iznošenih, odjevnih komada koje nam je ili bilo teško odbaciti ili smo mislili da ih više ne želimo nositi. Jednostavnim dizajnersko tehničkim postupcima bi se reanimirale potrošene vrijednosti.

Radionica će se održati  u Hrvatskom dizajnerskom društvu u Zagrebu, u subotu, 4. ožujka, s početkom u 10 sati i trajat će do podneva. Rok za prijave je do 3. ožujka, a dijete možete prijaviti (i postaviti vama bitna pitanja) na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr do 3. ožujka u 15 sati.

Fotografije: HDD, Unsplash