Talijanska modna dizajnerica i kreativna direktorica kuće Dior, Maria Grazia Chiuri, inspiraciju za novu kolekciju pronašla je u prirodi.

Počeo je Tjedan mode u Parizu za proljeće 2020., a jedno od prvih modnih imena koje je privuklo VIP goste bilo je Dior. Skrivena i očaravajuća šuma poslužila je za scenu nove proljetne Dior kolekcije iza koje stoji dizajnerica i kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri, koja je ovime itekako privukla pažnju javnosti, osobito s obzirom na aktualna događanja – proteste koji se ovih dana odvijaju diljem svijeta.

Ekologija i priroda nisu bile samo nadahnuće za modnu pistu, već i za samu kolekciju u kojoj je Maria kombinirala materijale i uzorke iz prirode, spajajući ih s krojevima i stilom iz šezdesetih godina. Za svaku pohvalu bila je i činjenica da je svako drvo na pisti dolazilo iz različitog podneblja i s objašnjenjem koje je vrste te odakle točno dolazi. Isto tako, ovime je Dior jasno da do znanja svoje mišljenje i potvrdio politiku poslovanja koja brine o ekologiji. Uistinu nevjerojatna revija o kojoj će se još dugo pričati, te jedna od onih koja svojom scenografijom može stati uz bok Chanela. Pogledajte je u galeriji!

Foto: Getty Images