(Uništeni izlog tijekom prosvjeda ‘Yellow Vests’ u Parizu, /Getty Images)

Revija muške odjeće prvotno se trebala održati u subotu, no prebacuje se za petak jer se i dalje tijekom vikenda u Parizu  održavaju prosvjedi ‘Yellov Vest’.
Prosvjedi ‘Yellow Vest’ potaknuti su visokim životnim troškovima i frustracijom građana koji ne odobravaju politiku predsjednika Emmanuela Macrona, te se već dva mjeseca održavaju diljem velikih gradova Francuske. Građanski rat koji se trenutno održava na relaciji civila i policije, nažalost do sada je donio samo zapaljene aute, porazbijane izloge dućana te bijesnu masu. Macron je napravio neke minorne poteze po pitanju poreza i povećanja plaća, no prosvjedi se ne smiruju.
Dućani Diora i Chanela su bili također među oštećenima, te je Dior javio gostima da se revija koja je bila zakazana za subotu 19. siječnja prebacuje na petak 18. siječnja radi sigurnosti.

(Dior Homme Menswear Spring/Summer 2019, Paris Fashion Week/Getty Images)

Mnogi dućani i hoteli su bili zatvoreni tijekom prosinca,a i mnogi turisti su otkazali rezervacije. Iako broj prosvjednika pada iz dana u dan, luksuzni brendovi su i dalje ugroženi i prodaja je stala. Trgovci su tijekom prosvjeda do kraja prosinca izgubili oko 2 milijarde eura prihoda, navodi francuska trgovačka federacija (FCD) a odnosi se na velike supermarkete, luksuzne brendove i proizvođače igračaka. Nadaju se da će uspjeti nadoknaditi izgubljene prihode tijekom siječnja, kada prodaja opet započne. Tjedni mode koji privlače mnoštvo stručnjaka, kupaca i obožavatelja modne industrije, također su važan izvor prihoda za Pariz.
Macronova je vlada stoga priopćila kako će oštrije kažnjavati napade, vandalizam i pljačkanje trgovina i spomenika. Francuska federacija mode i visoke mode koja organizira Tjedan mode u Parizu, izjavila je da surađuje s državnim vlastima kako bi osigurala ‘glatku’ izvedbu te se održala u ‘najboljim mogućim uvjetima’.