Kuhinja i dnevni boravak centralni su prostor svakog doma, a kako ih učiniti još ljepšim i ugodnijim uz originalne dekorativne ideje – znaju dizajnerice Olga Prinku i Sarah Espeute koja stoji iza brenda Œuvres sensibles.

Dok se prvi brend odnosi na cvjetne ukrase, drugi se bazira na kuhinjskim tekstilima – a zajedničko im je što oba koriste metodu botaničkog vezenja (botanical embroidery) te su apsolutno i poetično très chic

Œuvres sensibles

Francuska dizajnerica i umjetnica Sarah Espeute tretira dekorativne elemente kao delikatne predmete, što se manifestira i u samom nazivu brenda. Njeni šarmantni tekstili s minimalističkim ukrasima izvezeni su korištenjem umjetničke tehnike trompe-l’œil te pozivaju na idiličnu atmosferu zajedništva i stvaranja novih uspomena uz dijeljenje obroka.
Stolnjaci, nadstolnjaci, salvete dolaze u bijeloj ili krem varijanti, dok su vezovi crni ili u boji, ovisno o prikazanim motivima.

Nama je najdraži Table du potager, ali zapravo bismo pristali na bilo koji iz cjelokupne kolekcije koju možete pogledati na web stranici www.oeuvres-sensibles.fr, a rad ove dizajnerice ujedno možete pratiti i na njenom Instagram profilu Sarah Espeute.

Olga Prinku

Zaboravite dekorativne grane ili ikebana cvjetne aranžmane – botanički vezovi moldavsko-britanske grafičke dizajnerice Olge Prinku prava su floralna umjetnička djela koje ćete odmah poželjeti. Njihov naziv je flowers-on-tulle embroidery, a s ovom tehnikom Olga je počela eksperimentirati 2016. godine igrajući se s obručem za vezenje i cvjetovima iz svog vrta.
Prvo je koristila svježe cvjetove, a kasnije ih je odlučila prvo sušiti prije kreiranja svojih predivnih uzoraka koji slave ljepotu prirode.

Nije trebala dugo čekati da njen jedinstveni rad, koji je izrastao iz hobija pletenja i izrade vijenaca, postane međunarodno prepoznati craft – izlagala je u galerijama, surađivala s modnim i produkt dizajnerima poput Anthropologie, Swarovski ili Ruth Eden, a uskoro joj izlazi i prva knjiga – Dried Flower Embroidery: An introduction to the art of flowers on tulle.

Otkrijte Olgine niti prirode na web stranici www.prinku.com ili na Instagram profilu Olga Prinku

Foto: Œuvres sensibles / Olga Prinku