Još jedan Uskrs je pred nama, što znači da uskoro kreću i pripreme za uređenje doma i posebice – blagdanskog stola. Inspiraciju smo potražili na jednoj od najdražih domaćih adresa kada je u pitanju stiliziranje interijera, a evo i što smo saznali!

Što kažete na ideju da ovogodišnje ukrase za Uskrs pronađete u prirodi i ručno rađenim dekoracijama? Za efektan blagdanski stol ne treba puno, samo sposobnost za vidjeti ljepotu i potencijal onoga što se već nalazi oko vas. Upravo u ovom smjeru razmišlja i stilistica interijera te DIY entuzijastica Maja Kranjec aka Krameraj, koja nas je oduševila svojim ovogodišnjim prijedlogom uređenja uskršnjeg stola!

O inspiraciji…

Inspiraciju za ovogodišnje uskršnje uređenje stola pronašla sam u vlastitom vrtu. Čim je zatoplilo, krenula sam s orezivanjem vrta u kojem imam razne vrste cvijeća i bršljan. S obzirom na to da je bršljan trebalo dosta orezati, da ga ne bacim, odlučila sam ga iskoristiti kao dekoraciju za stol, a od ostatka izraditi vjenčić za vrata.

O stilu…

Smatram da bi blagdanska postava stola trebala biti posebnija od svakodnevne, ali to ne znači da mora biti komplicirana. Iz tog razloga koristila sam 3-4 različita materijala i isto toliko boja.

O dekoraciji…

Grančice bršljana smjestila sam pod staklene kupole, a u neke od njih sam stavila i keramičke figurice zečeva i prepeličja jaja. Kupole različitih veličina sam postavila na drvene podloške i etažere na sredinu stola kako bih stvorila dinamičan i efektan aranžman. U najveću kupolu, unutar vjenčića od bršljana, smjestila sam divna drvena jaja brenda Bug in My Home. U mom domu prevladavaju prirodni materijali i iste volim koristiti i u dekoraciji, a posebno su mi dragi oni ručno rađeni poput ovih jaja.

Keramičke zečeve sam rasporedila i po tanjurima koji se bojom uklapaju u paletu neutralnih i zelenih nijansi koje sam koristila, a pronašla sam ih u jednom od mojih redovnih pohoda Hreliću. Za dozu elegancije u uređenju stola odlučila sam se za rezbarene kristalne čaše, a moderan moment sam postigla jednostavnim crnim priborom za jelo. Kako bi naglasak bio na središnjoj dekoraciji, kao bazu sam koristila jednobojni stolnjak s blagom teksturom. Voila, stol je spreman za blagdanska druženja!

 

Foto: Krameraj