Blažena bila beauty industrija koja nam gotovo svaki mjesec, ako ne i svaki tjedan donese neki novi trik koji će nas proljepšati ili pomladiti. A ljepote, jednako kao i znanja nikad nam dosta 

Iako smo već upoznali razne tretmane koji će nam pružiti sjajan izgled kože ili nas pomladiti, Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) sada nam je servirala novo oružje protiv vječitog neprijatelja – bora.

Naime, FDA je prije nekoliko mjeseci odobrila Daxxify, tretman koji, poput starijeg brata, botoksa uklanja bore, no za razliku od botoksa, Daxxify traje dvostruko, a ponekad čak i trostruko dulje.

FDA je ovaj tretman odobrila na temelju kliničkih ispitivanja prikupljenih na gotovo tri tisuće ljudi koji su primili ukupno 4200 tretmana. Mjesec dana nakon postupka, čak 98 posto pacijenta je imalo malo, ili nimalo bora. Polovica pacijenta bila je potpuno ili gotovo bez bora čak šest mjeseci nakon ubrizgavanja, a neki su čak imali rezultate i nakon devet mjeseci!

Kakav je to čarobni tretman?

“Daxxify je neuromodulator za opuštanje dinamičnih pokreta mišića kako bi se smanjile bore uzrokovane izrazima lica. Sličan je drugim neuromodulatorima, kao što su Botoks, Dysport, Xeomin i Jeuveau, međutim, obložen je peptidom koji mu pomaže da se brže veže i dulje ostane na mjestu”, objašnjava dermatolog Brian Hibler.

Rezultati ovog tretmana traju, otprilike šest mjeseci, a vidljivi su već 48 sati nakon tretmana, zbog čega je i ovaj tretman dobio na popularnosti. Pa samim time, budući da traje dulje, možete očekivati da će i njegova cijena u odnosu na botoks biti veća, neki čak kažu do 50 posto veća.

Odobrenje FDA-e obuhvaća 40 jedinica Daxxifyja ubrizganih u glabelu (glatka udubina u središnjoj liniji čela) odnosno bore koje obično nazivamo “jedanaesticama” koje se formiraju između naših obrva. Daxxify se također koristi “off label” na drugim područjima lica, kao što su čelo i okoloočno područje.

Što se tiče nuspojava, ispitivanja su pokazala da ne postoje razlike u odnosu na druge neurotoksine koji su trenutno dostupni na tržištu, a uključuju glavobolju, otekline, svrbež, crvenilo, utrnulost lica.

Dermatolozi kažu da je svaki pacijent koji je kandidat za ove tradicionalnije neurotoksine, dobar kandidat i za Daxxify. U prijevodu, to bi značilo da ovaj tretman nije za vas ako ste trudni ili dojite, no ako niste u ovoj skupini, a želite isprobati tretman ili se primijetili da vam botoks ne traje kao prije, go for it.