Iako nam je svima poznat kao Angel u Buffy, ubojici vampira, opet privlači pozornost zbog nove uloge za koju kaže da mu još više odgovara

Koliko se vas sjeti najdraže serije djetinjstva Buffy čim na TV-u ugleda Davida Boreanaza? Simpatičan i pomalo mučenički vampir Angel postao je toliko popularan da se o njegovoj ulozi priča i desetljećima kasnije. Upravo je ta uloga Davida vinula u zvjezdano holivudsko nebo, no unatoč velikoj pažnji koju je dobivao od medija i publike, njegov život nije bio toliko pod reflektorima. Uspio je svoj privatni život većinom zadržati za sebe, no sada se, zbog serije Mornarički specijalci opet pojavljuje posvuda njegova zanimljiva biografija.

David Boreanaz kao Angel u Buffy, ubojici vampira

David je diplomirao film i fotografiju na Ithaca Collegu u New Yorku, no unatoč zanimljivom izgledu i kvalitetnim glumačkim sposobnostima, dugo mu je trebalo da se izbori za ulogu. Bio je u nekome trenutku čak i čuvar parkinga, maler, a  dijelio je i ručnike u jednom sporstskom klubu. I malo tko zna da mu uloga vampira Angela nije bila prva – glumio je također jednoga u niskobužetnom filmu Macabre Pair of Shorts, a moglo ga se vidjeti i u jednoj od epizoda vrlo popularnih Bračnih voda, gdje je utjelovio ulogu dečka Kelly Bundy, tada već zvijezde Christine Applegate.

No, iako bi se možda moglo pomisliti da je upravo to iskustvo impresioniralo produkciju Buffy, ulogu tajanstvenog vampira dobio je – dok je šetao psa. Jedan od producenata ga je upravo tada uočio i preporučio ga za ulogu, a da je osoba bila u pravu, svjedoči i činjenica da se David toliko svidio gledateljima u ulozi Angela da je čak dobio i spin-off seriju. Nakon toga, jedna od popularnijih serija u kojoj smo uživali gledati ga bila je legendarna “Kosti”, u kojoj je glumio pomalo smotanog, no šarmantnog FBI agenta Seeleya Botha, a sada nam je gušt pratiti ga kao Jasona Hayesa u odličnoj seriji Mornarički specijalci, koja se trenutačno prikazuje na FOX TV kanalu od ponedjeljka do petka u 20 sati.

Mornarički specijalci, David Boreanaz

Upravo je na tu ulogu najviše ponosan! Kako je rekao: “Jason Hayes mi je stvarno važan i, dok ga utjelovljujem, osjećam se usklađenijim više no ikada s nekim likom. Ali nije samo u pitanju lik i način na koji je prikazan, već ono za što se zalaže i za što se zalažu vojnici koje prikazuje.” O svome je glumačkome radu jednom prilikom izjavio da ga popularnost ne zanima, već da mu je drago što može “zabaviti i biti dio ljudi koji gledaju serije i uživaju u tome što radimo”. Pa, mi uživamo!