Zvijezda serije “That ’70s Show” mogla bi svoju luksuznu vilu zamijeniti zatvorskom ćelijom. Naime, Danny Masterson optužen je za silovanje, a porota ga je ranije ovog tjedna proglasila krivim.

Glumac je, prema pisanjima, stavljao drogu u pića ženama kako bi ih mogao silovati. Za ovaj gnjusan zločin optužile su ga tri žene, uključujući i njegovu bivšu dugogodišnju djevojku.

Masterson je proglašen krivim po dvije od tri točke optužnice. Odbačena je ona njegove bivše djevojke, koju je, kako stoji u optužnicama silovao u zajedničkoj kući između 2001. i 2003. godine. Glumcu tako sada prijeti 30 godina, ili čak doživotni zatvor za ove gnjusne zločine.

Masterson nije svjedočio, a njegovi odvjetnici nisu pozvali svjedoke. Obrana je tvrdila da su spolni odnosi bili sporazumni i pokušala je diskreditirati priče žena ističući promjene i nedosljednosti tijekom vremena, za koje su rekli da pokazuju znakove koordinacije među njima.

Scijentološka crkva odigrala je značajnu ulogu u prvom suđenju, ali nedvojbeno još veću u drugom. Naime, tužitelji su tvrdili da je upravo crkva pomogla u prikrivanju ovih nedjela.

Nekoliko je žena tvrdilo da su im trebale godine da prijave ovaj zločin upravo jer su ih dužnosnici Scijentološke crkve odvraćali od prijave silovanja policiji.

Crkva je u priopćenju nakon presude rekla da je “uvođenje vjere u ovo suđenje bilo kršenje bez presedana Prvog amandmana i da utječe na zakonska prava svakog Amerikanca”. Također su istaknuli da Crkva nije bila stranka u ovom slučaju i vjera nije pripadala ovom postupku.