Još od kad smo saznali da se priprema film o Karl Lagerfeldu u kojem će glavnu ulogu igrati Jared Leto uzbuđeno čekamo dan kad ćemo vidjeti prve fotografije sa snimanja te saznati više detalja. No, najnovija vijest nas je bacila u još veće iščekivanje: objavljeno je ime glavnog glumca koji će imati istu ulogu u šestodijelnoj seriji o Karlu koju nam priprema Disney+

View this post on Instagram

 

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

Naime Disney+ je još prije dvije godine najavio svoj novi projekt u koji ulaže puno nade kao potencijalni hit: šestodijelnu seriju „ Kaiser Karl“. No nedavno je otkriveno tko će zapravo glumiti Karla i objava nas je oduševila – Karla će utjeloviti Daniel Brühl! Njemačko-španjolskog glumca obožavamo još od uloge u „ Zbogom, Lenjine!“, a nastavili smo ga pratiti kroz bogatu njemačku te internacionalnu karijeru punu sjajnih uloga poput one u “All Quiet on the Western Front” kojem se predviđaju i oscarovski kipići nakon pregršta priznanja u ovoj sezoni nagrada, pa smo oduševljeni izborom.

Serija, koja se upravo snima u Francuskoj, Italiji te Monaku, nastaje u suradnji s francuskim Gaumontom, a bavit će se Karlovim usponom u sedamdesetima te poznatim rivalstvom s Yves Saint Laurentom. Čini se da bi MET Gala posvećena radu Karla mogla biti lijepa uvertira ovoj seriji. Podjelu nadopunjuju većinom glumci s francuskog govornog područja- Arnaud Valois biti će Yves Saint Laurent, Alex Lutz Pierre Bergé, a fatalnog  Jacques de Baschera u kojeg su bila zaljubljena oba dizajnera glumit će kanadski glumac Théodore Pellerin. Fashionisticama će biti zanimljiva vijest da omiljena fancuska ikona stila Jeanne Damas debitira kao glumica igrajući ni više ni manje nego Palomu Picasso!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaumont (@gaumont_)

Kako niti jedan od ova dva glumca zapravo na prvu ne sliči previše na legendarnog dizajnera, biti će zanimljivo pratiti preobrazbu kroz vješte ruke stručnjaka za šminku i masku, te prosuditi koji je tim bio uspješniji u dočaravanju slike i prilike kultnog dizajnera. Za dizajn više od 3000 kostime zadužena je pak Pascaline Chavanne, dobitnica dvije nagrade César za kostimografiju.

A povijest se u ovom slučaju ponavlja- prije par godina slična situacija dogodila se u vezi drugog legendarnog dizajnera kada su se u isto vrijeme pripremala dva filma o Yves Saint Laurentu. Tada su se u svojevrsnom medijskom ringu uspoređivanja našli francuski glumci Pierre Niney te nikad prežaljeni Gaspard Ulliel. Taj put je kao svojevrsni pobjednik izišao film s Gaspardom ( bio je višestruko nagrađivan te hvaljen). Jedva čekamo vidjeti tko će više impresionirati u ovoj utrci filma i serije. Mi se svakako veselimo odgledati oba čim budu dostupni!