Luksuzna pariška modna kuća Saint Laurent pokrenula je novi podcast u kojem će ugostiti brojne prijatelje i suradnike ovog velikog brenda i donijeti, kako kažu, „iskren razgovor uz kompletnu transparentnost bez ograničenja“. U prvoj epizodi gostuje legendarna glumica i muza Yves Saint Laurenta, Catherine Deneuve

Malo je reći da volimo podcaste i zato imamo popis najboljih koji pokrivaju različita područja. Sada na taj isti popis dodajemo još jedan koji spaja modu i – sve ostalo. Objavljena je prva epizoda novog podcasta koji se, prikladno francuski, zove Saint Laurent Smoking. Ovaj podcast, koji je dostupan na francuskom i engleskom jeziku, snima se u skrivenoj prostoriji pariške trgovine ovog velikog brenda koja svojim prigušenim osvjetljenjem i moodom gostima omogućuje da se bez zadrške otvore sugovorniku i dotaknu određenih kontroverznih tema. Za prvu gošću odabrana je Catherine Deneuve, čiji je odnos s legendarnim dizajnerom započeo još 60-ih godina prošlog stoljeća. Razgovor s poznatom glumicom vodila je Pascale Clark, francuska novinarka i autorica, a kroz polusatni intervju dotakle su se tema poput njene filmske karijere, fizičke ljepote i izazova koje donosi status seks-simbola te dugogodišnjeg odnosa s ovom francuskom modnom kućom.

Catherine Deneuve nosi “malu crnu haljinu” iz YSL kolekcije “Rive Gauche”, 1966.

Podcast na francuski način

Saint Laurent se ovim potezom i podcastom približio novijoj publici suvremenim tehnološkim i marketinškim alatom, ali pritom ostao – svoj. Iako u skladu s vremenom, ovaj legendarni modni brend istovremeno atmosferom i pristupom koji okružuju ovaj novi kanal, održava imidž koji uključuje misteriju, kršenje pravila i neki duh prošlih vremena, što će se sigurno svidjeti svim buntovnim nostalgičarima. Najavljeno je da nadolazeće epizode ovog podcasta donose razgovore s jednako zanimljivim sugovornicima, a samo neki od njih su glumica i pjevačica Charlotte Gainsbourg, redatelj Gaspar Noé, supermodel Laetitia Casta i francuski glumac Félix Maritaud. Ako vam zvuči dobro, podcast možete pratiti na platformama Spotify, Deezer, Soundcloud, Apple Podcast i Podcast Addict.

 

Foto: Reg Lancaster/Getty Images