Iako je skincare postao važniji nego ikad pa o njegovanju kože lica i tijela danas znamo zaista puno, dodatnu pomoć u održavanju zdravlja kože i njene mladolikosti pružaju nam sve sofisticiraniji kozmetički tretmani. Industrija ljepote svakim se danom sve više razvija, što znači da i broj dostupnih kozmetičkih tretmana raste. U toj širokoj ponudi u posljednje se vrijeme izdvojio sve popularniji CryoFace tretman, a mi smo saznali sve o njemu

CryoFace RF je uređaj koji služi za pomlađivanje lica, ublažavanje postojećih bora i prevenciju starenja kože. Riječ je o uređaju koji koristi snagu i efikasnost dviju kombiniranih tehnologija – radiovalova i hlađenja. Tretman se izvodi pomoću držača zbog čijeg se oblika i veličine može tretirati cijelo lice, ali i posebno usredotočiti djelovanje na problematična područja kao što su ona oko očiju ili usta. Zbog toga ovaj tretman intenzivnije i preciznije djeluje na bore te utječe na poboljšanje teksture i tona kože.

Tretman se može usporediti s toplom masažom gdje se radiovalovima potiče razvoj novog kolagena, a potom vrši hlađenje kao dodatni stimulator za što bolji efekt. Ovisno o stanju kože i željama, za konkretniji rezultat potrebno je 3 do 6 tretmana koji se ponavljaju svakih 7 do 20 dana, ali promjena je vidljiva već i nakon jednog tretmana koji je bezbolan i traje samo 20 minuta.

Neinvazivan, a učinkovit tretman

Kako bismo o ovom zanimljivom tretmanu saznali nešto više od stručnjaka, za mišljenje smo upitali osnivača brenda preparativne kozmetike My Skin i renomiranog doktora Dinka Kaliternu iz zagrebačke Poliklinike Poliderma, gdje se CryoFace može i isprobati.

Dr. Dinko Kaliterna

„CryoFace je jedinstveni tretman koji, iako je neinvazivan, ipak daje rezultate poput onih nešto invazivnijih tretmana. Savjetuje se prvenstveno osobama koje su protivnici terapija koje uključuju injekciju, primjerice botoksa, a ukoliko se kombinira s njima, rezultati su još bolji. CryoFace bih preporučio osobama koje imaju izražene bore jer je ovo jedan od rijetkih tretmana koji se ne koristi za početne i blage bore, već za one izražene, primjerice nazolabijalne bore ili za čelo. Osobe koje žele zadržati prirodan izgled lica, a izbjeći agresivne tretmane poput botoksa ili punjača, svakako bi trebale istražiti CryoFace tretman. Još jedna prednost je u tome da ne postoje nikakva ograničenja prije i nakon tretmana jer on ne uzrokuje reakcije. Nema oporavka, kao ni crvenila i nije nužno da se treba kloniti sunca nakon tretmana, tako da se on može raditi i ljeti. Rezultati se često vide odmah nakon tretmana, a efekti su tipično sve bolji s vremenom.“

Izgleda da ipak postoji djelotvoran tretman za sve koji se ne žele upustiti u istraživanje ponešto agresivnijih kozmetičkih opcija poput popularnog baby botoksa ili filera, a pritom ostvariti (jednako) dobre rezultate.

 

Foto: Poliklinika Poliderma/ Unsplash