Bilo da ste otišli na more pa ćete se vratiti, ili tek idete, imajte na umu da vas tijekom ljeta, svakog ponedjeljka sve do 24. kolovoza, u zagrebačkom Art parku očekuju besplatne filmske projekcije.

Zagrebačko Dokukino KIC odlazi na ljetovanje u osvježavajući zeleni ambijent Art parka na Ribnjaku. Tijekom srpnja i kolovoza ponedjeljkom će posjetitelji iamti prilike gledati niz vrhunskih i recentnih dokumentarnih ostvarenja koja nas vode na put oko svijeta, ali i u svemir.

Dokukino KIC je jedinstveno kino specijalizirano za dokumentarne filmove smješteno u Kulturno informativnom centru (KIC), u Preradovićevoj ulici 5 u centru Zagreba. Djeluje pod vodstvom Restarta od 2009. godine te je nedavno proslavilo dvanaest godina postojanja. Tijekom cijele godine Dokukino prati svjetske tokove na dokumentarnoj sceni i zagrebačkoj publici donosi najsvježije i najzanimljivije dokumentarne naslove s renomiranih regionalnih i svjetskih festivala, ali također radi aktivno na valorizaciji hrvatskog dokumentarnog filma. Program Dokukina definiran je aktualnim događanjima u društvu te prikazuje filmove koji na umjetnički inovativan način progovaraju o relevantnim društvenim temama te potiču na otvoreno kritičko promišljanje i diskusiju.

Za svoju ljetnu sezonu na Ribnjaku ekipa Dokukina pripremila je popis filmova posvećenih svemiru jer ipak je ovogodišnja tema Art parka “Odiseja u svemiru:2021.” Također, u preostalim terminima tijekom kollvoza Dokukino vas vodi na put oko svijeta. Filmski je program i više nego uzbudljiv i naravno besplatan, a sve što trebate je ponijeti svoju dekicu.

Cijeli raspored potražite ovdje.

Foto: PR