Svaki novi proizvod iz Skintegre beauty zajednica dočekuje s nestrpljenjem, a ništa drugačije nije ni s najnovijom pridošlicom. Danas je u njihovu SKincare familiju stigla željno iščekivana CICA-CERA krema, a mi smo saznali sve o njoj!

cica cera skintegra

Obnova kože kao prioritet

Hidratacija je osnovni preduvjet za zdravlje baš svakog tipa kože, bez obzira na to kako izgleda ostatak rutine njege lica. Zaštita i obnova kožne barijere zato trebaju biti imperativ kod biranja osnovnih koraka u svakodnevnoj njezi. Rješenje ima Skintegra koja je danas lansirala svoju novu CICA-CERA kremu koja će upotpuniti svijetlo plavu liniju proizvoda.

Riječ je o intenzivnoj tretmanskoj kremi za sve one koje žele ujednačenu, mekanu i podatnu kožu. Ona je hidratantna, bogata, umirujuća i može se kombinirati s kiselinama i retinoidima. Možda je najvažnije za istaknuti da je izvrsna na osjetljivoj koži i stvorena za kožu u disbalansu i za onu sklonu perutanju. Ova krema pogodna je za njegu svih upalnih procesa na koži, uključujući i akne. Njena umirujuća svojstva uravnotežuju i obnavljaju kožu te vidljivo pomažu u borbi protiv akni i zaostalih postupalnih pigmentacija. CICA-CERA se može koristiti u svakodnevnoj rutini i to nanošenjem na očišćeno lice, ujutro i navečer.

cica cera skintegra

Sastav koji čini razliku

Ime novog proizvoda, za razliku od ostalih iz linije, nametnulo se samo od sebe s obzirom na formulatorni profil proizvoda koji u sebi sadrži CICA komples koji dokazano učinkovito umanjuje upalna stanja kože i znakove osjetljivosti. Tu su i ceramidi, lipidi koje zdrava koža prirodno proizvodi i jedna su od najbitnijih komponenti prirodne zaštitne barijere. Kako njihova razina starenjem opada, iznimno ih je važno nadomjestiti u njezi zrele kože. Sastav ove nove kreme zaokružen je intenzivnim ovlaživačima.

Kako bismo još više saznali o ovom novom proizvodu koji je trenutno snižen na njihovom webshopu, ali i Skintegrinim budućim planovima, popričali smo s Jelenom Skendžić Ratkajec, osnivačicom ovog domaćeg skincare brenda. Evo što nam je otkrila!

jelena skendzic ratkajec skintegra

Stigao je još jedan proizvod iz Skintegrine radionice. Što Vas je inspiriralo da ovakvu formulaciju uvrstite u ponudu i tko ne bi smio propustiti imati ju u svojoj kolekciji?

CICA-CERU bih opisala kao tretmansku kremu za svakodnevnu uporabu. Inače se kreme na bazi CICA kompleksa formuliraju kao kreme za periodičnu uporabu na oštećenoj koži, no barijerna disfunkcija kože ne događa se samo kod ozlijeđene i inficirane kože. Danas se sve više koriste retinoidi, kiseline i aktivne tvari koje imaju uistinu restrukturirajući učinak na kožu, no koje isto tako mogu narušiti barijernu funkciju. Zato smatram da je CICA krema za svakodnevnu uporabu imperativ u takvoj naprednoj njezi kože.

Tri riječi koje ju najbolje opisuju su…?

Odabrala bih riječ hidratantna kao osnovnu karakteristiku koju će uočiti svi korisnici i to odmah nakon primjene. Osim toga, krema je i vrlo umirujuća i time idealna za korištenje na koži pod upalom i agresivnijim tretmanima te zaštitna, upravo zbog osnažujućeg djelovanja na barijernu funkciju kože.

Kada biste ju usporedili s filmskim junakom/junakinjom, bila bi…?

CICA-CERA je definitivno Superwoman naše kolekcije jer je ujedno i nježna i snažna!

Postoji li neki finalni broj proizvoda koji želite u Skintegrinom asortimanu i jeste li blizu njega?

Dokle god novi proizvodi asortimanu daju raznovrsnost i stvaraju vrijednost korisnicima različitih tipova i potreba kože, nijedan nije suvišan. Moj ideal je imati dobro probranu kolekciju proizvoda s koktelima sastojaka koji se modularno mogu posložiti u različite rutine prilagođene individualnim potrebama svačije kože. Individualni pristup i prilagođeno kombiniranje uz stručno vodstvo uvijek su u srži naše vrijednosti.

Što možemo očekivati od Skintegre u bližoj budućnosti?

Od Skintegre u sljedećoj godini možete očekivati nove, inovativne i konceptualno zanimljive proizvode, a pripremamo i jedno posebno uzbudljivo iznenađenje sredinom 2022. godine koje će, vjerujem, razveseliti mnoge poklonike našeg brenda.

Foto: Skintegra