Virginie Viard, dugogodišnja Lagerfeldova pomoćnica i trenutna kreativna direktorica Chanela, vratila je ženstvenost u prvi plan, no izgleda da je Chanel kakvog poznajemo na izdisaju. Uoči prve kolekcije od gubitka Karla, Virginie je imala privilegiju posjetiti ”baštinu” francuske modne kuće koja se nalazi u privatnom, dobro čuvanom skladištu u Parizu.

U skladištu se nalaze svi izumi same Coco Chanel, od inventivnih pletiva do dvobojnih Chanel cipele s potpisom. Čak i čuvena bočica Chanel No.5 koja je izumljena davne 1924. godine.

“Sve je uvijek počelo s njim, i već smo imali tkanine i temu – priču koju smo započeli s dekorom. Razmišljala sam o tome cijelo vrijeme – noću, danju, cijelo vrijeme i svaki dan – i onda sam samo krenula naprijed” “, izjavila je Virginie, ne misleći samo na temu željezničke stanice i sportsku odjeću koja priziva Karla, već i na ukrase koji su se mogli vidjeti na ručku nakon same revije.

View this post on Instagram

The lunch of our dreams on a Chanel ‘train’

A post shared by Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) on

Virginie je prikazala sportske tajice, culottes hlače, šarene lepršave haljine, kao i prepoznatljive Chanel jakne od buklea, no cijela revija je djelovala pomalo kaotično. Ogroman prostor Grand Palais ostao je pomalo nedorečen, a revija nije odavala dojam impozantnih Chanelovih tema i scenografije kakvu je izgleda znao postići samo veliki Karl Lagerfeld. Chanel je francuska kuća s bogatim nasljeđem, no ako krenu ovim putem, Chanel kakav je izgradio Karl polako će, ali sigurno uvenuti.

Možda ova Chanel Cruise kolekcija nije toliko oduševila prisutne, ali svakako nas je ugodno iznenadila vijest da su čak dva naša supermodela nosile reviju. Riječ je o Faretti, koja je nosila gotovo sve ekskluzivne revije ove godine, a i naša Yvonne ne zaostaje previše u utrci za modno prijestolje.  Matilde Buoso, mlada Hrvatica s talijanskom adresom, također je nosila Chanel reviju, a može se pohvaliti i sa bogatim portfeljom u kojem se nalaze renomirana modna imena. Bravo za naše cure!