Diesel i svjetska glazbena platforma NTS Radio zajedno pokreću Traks, zbirku glazbenih iskustava koja istražuju budućnost eksperimentalnog noćnog života i klupske kulture diljem svijeta

U partnerstvu s glazbenom platformom i radio postajom NTS, Diesel predstavlja TRACKS, višestruko iskustvo ukorijenjeno u povezanost glazbe i noćnog života. TRACKS okuplja kombinaciju progresivnih glazbenih talenata iz cijelog svijeta kako bi se promovirao univerzalan jezik klupske kulture, povezanosti i zabave. S fokusom na cijeli svijet, partnerstvo će istraživati raznolike serije, live klupske večeri, radio mikseve, predstavljanje i profile talenata, rasprave s ključnim glazbenim kolektivima te vrhunske partije koji će zaokružiti cijelu priču. TRACKS će se pokrenuti u tri faze.

Krenuvši s 20-im srpnjom, TRACKS pokreće seriju radijskih mikseva i Spotify playlista osmišljenih da prikažu glazbu i kulturu noćnog života specifičnu za različite gradove diljem svijeta. Svojstvena TRACKS-u je ideja povezivanja nijansi i individualnosti regionalnih ukusa i glazbenog jezika sa svjetskom publikom. Iz svakog grada, ključni DJ i njihov kolektiv pripremit će 30-minutni radijski miks i Spotify playlistu posvećenu 20 nadolazećih lokalnih izvođača iz njihove regije, omogućavajući slušateljima iz cijelog svijeta da otkriju nove zvukove koji obuhvaćaju techno, eksperimentalnu glazbu, club, house, electro, breaks i GQOM. Diesel i NTS nastavit će zagovarati različite gradove i njihove talente.

Klupska scena

Izabrani iz progresivnih glazbenih zajednica sa više kontinenata, TRACKS DJ-i i kolektivi uključuju Redkoffe iz francuskog kolektiva 99Ginger, Dogheadsurigeri iz poljskog kolektiva Oramics, Sarra Wild iz škotskog kolektiva OH141, Abosahar iz egipatskog kolektiva HIZZ; Turkana of Anti-Mass iz Ugande; Coco Em of Santuri East Africa u Keniji; Tangbosh iz ZVUK Kazakhstan; 33EMYBW iz kineskog kolektiva SVBKVLT; Zjoso iz australskog kolektiva Tribqu; DJ Kita iz američkog kolektiva Hood Rave; Mexican Jihad iz NAAFI i BADSISTA iz brazilskog Bandida.

U daljnjem razvoju TRACKS-a serija od četiri kratka dokumentarna videa usredotočit će se na talente iz Egipta, Vijetnama, Brazila i Francuske. Videozapisi će predstaviti vrlo osoban svijet izvođača, Kirou Kirou i Abi Wasabi, te pozvati NTS-ovu i Dieselovu svjetsku publiku da istraži odjek klupske kulture i kulturnih utjecaja.

NTS je globalna glazbena platforma i radio postoja koja svakog mjeseca emitira iz preko pedeset gradova. Započeo je kao DIY projekt iz strasti u Hackenyu 2011 godine, s ciljem stvaranja alternative ustajalom mainstream radiju. Od tada, NTS se proširio sa stalnim studijima u Los Angelesu i Shanghaiu. Platforma ima više od 600 voditelja, sastavljenih od mješavine glazbenika, DJ-a, umjetnika i svega između.

Dosljedno zagovarajući underground scenu i vodeći glas u alternativnoj kulturi, više od polovice glazbe koja se pušta na NTS-u nije dostupna na Spotifyu ili Apple Musicu. S rastućom globalnom publikom od 2,8 milijuna mjesečnih slušatelja, NTS masovno emitira najbolju underground glazbu – potpuno besplatno i bez oglašavanja u eteru. Detalje potražite ovdje.