Dear reader, stigla je druga sezona Bridgertona. Ako još niste pogledali nove epizode, reći ćemo vam samo da možete očekivati novu dozu skandala, (ne)ostvarene ljubavi, ali i – besprijekorne šminke

Glavna make-up dizajnerica Bridgertona Erika Ökvist povodom izlaska druge sezone otkrila je javnosti tajne iza beauty lookova koji su gledatelje osvojili na prvi pogled. Jedna od tajni skriva se u limitiranoj make-up liniji posvećenoj Bridgertonu koju je osmislila legendarna vizažistica Pat McGrath (inače, njena kolekcija posvećena prvoj sezoni ove serije vrlo brzo je rasprodana). Na setu druge sezone Bridgertona tako su ekskluzivno korišteni proizvodi ovog brenda koji je poznat po profesionalnoj kvaliteti i dugotrajnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pat McGrath (@patmcgrathreal)

Iako je radnja ove omiljene serije, koja i dalje obara rekorde, smještena u rano 19. stoljeće, make-up stručnjaci htjeli su povezati suvremenu publiku s likovima iz nekih drugih vremena. Iz tog razloga vizažisti su se fokusirali na no make-up look, koji je popularan i danas. To uključuje laganu bazu, prirodan i suptilno obojeni sjaj na obrazima i diskretnu šminku za oči.

„Ove sezone svjedočimo evoluciji i osobnom rastu likova, a to je trebalo popratiti i suptilnim promjenama u izgledu koje su postignute uz nove nijanse, tehnike ili nešto više šminke. S druge strane, tu su i novi likovi, čiji smo identitet gradili i uz pomoć make-upa“, objasnila je Erika Ökvist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Lice koje sjaji

Baš kao u slučaju Euphorije, i na ovom se setu make-up gradi za svaki pojedini lik zasebno. Glavna vizažistica Bridgertona to naziva DNA lookom. Ipak, postoje neki proizvodi koji funkciraju za sve. Ono što nas najviše zanima je kako su postigli besprijekornu i blistavu kožu koju nismo mogli ne zamijetiti, posebice na novim ženskim likovima. Vizažistica je otkrila kako je za nju zaslužan Skin Fetish: Highlighter & Balm Duo iz ranga proizvoda Pat McGrath beauty brenda. Dobra vijest je da proizvod po cijeni od 410 kuna možete naručiti ovdje i to bez plaćanja shippinga. Možda je došla sezona u kojoj ćemo zablistati kao pravi dijamant. Pun intended.

 

 

Foto: Lia Toby/Getty Images/ Instagram/ Giphy