Ima li išta bolje od vikenda koji smo proveli na fora gastro druženju s dragim ljudima? Da, izležavanje u udobnosti vlastitog doma opasno konkurira izlasku iz stana, ali vjerujemo da ćete se složiti s nama da su nam druženja uz puno smijeha i zabave ipak draža opcija. Naime, vikend pred nama donosi jako zanimljivu radionicu sushija u zagrebačkom Botaničaru, stoga, želite li se okušati u rolanju poznatih zalogaja, još uvijek stignete uloviti svoje mjesto.

Datum 17. 3. onaj je za ”Sushi u Botaničaru’‘, radionicu sushija na kojoj ćete imati priliku naučiti pripremiti tradicionalne japanske rolice (futomaki, hosomaki, uramaki) pod vodstvom Tatjane Švonje. Osim što ćete saznati sve tajne savršenog zarolavanja rolica, radionica nudi i sveobuhvatnu obuku o pripremi savršene sushi riže. Kroz detaljne instrukcije i praktične vježbe, sudionici će ovladati tehnikama kuhanja riže do idealne konzistencije i okusa koji su temelj svakog kvalitetnog sushija.

Također, važan segment radionice posvećen je izboru i pripremi kvalitetnih namirnica. Polaznici će naučiti kako prepoznati svježinu i kvalitetu ribe i ostalih sastojaka, što je neophodno za postizanje dobrog okusa i vizualne prezentacije jela. Upute obuhvaćaju i savjete o najboljim tehnikama pripreme namirnica, uključujući pravilno rezanje ribe i povrća.

Međutim, poseban naglasak stavlja se na tehniku zarolavanja triju vrsta sushija: futomaki, velike rolice s više sastojaka; hosomaki, tanke rolice s jednim sastojkom; i uramaki, gdje je riža s vanjske strane rolice.

Ova sjajna radionica osmišljena je tako da pruži nešto dublje razumijevanje tradicionalne japanske kulture pripremanja hrane, a uz praktično učenje i izravnu primjenu naučenog, sudionici će po završetku moći sami napraviti ukusan sushi i uživati u vrhunskim zalogajima!

Sve detalje vezane uz prijavu saznajte ovdje!

Foto: Unsplash, Instagram