Supermodel bob je još jedan trend frizure koji dolazi ravno iz devedesetih. Ova frizura gotovo trenutno dodaje volumen i stoga je postala najpopularnija frizura za tanku kosu – provjerite sami!

Sada već i ptice na grani znaju: sve što je nastalo devedesetih ili dvijetisućitih moglo bi postati trend 2023. godine. Plisirane suknje, kopče, pa čak i poznate traperice niskog struka – vraćaju se iz mrtvih. To nije nužno loša stvar jer iako postoje neki trendovi koje treba zauvijek zaboraviti, neke je apsolutno vrijedno oživjeti. Supermodel bob je definitivno jedan od njih.

Da je ova frizura za tanku kosu vrijedna pažnje dokazale su mnoge slavne osobe, a predvodnice trenda su Zendaya i Jenna Ortega.

Što je supermodel bob frizura?

Osnova je (očito!) bob frizura. Kosa bi trebala biti ošišana do linije brade ili samo malo duža. U svakom slučaju, kosa nikada ne smije prelaziti visinu ključne kosti.

Ali gdje je posebnost frizure?

To su njezini svjetlucavi slojevi koji posebno dolaze do izražaja na potiljku. Daju joj nevjerojatan volumen i stvaraju neobičan efekt: kako se kosa neprestano miče. Budući da su šiške apsolutni trend 2023., mogu se uklopiti i u supermodelski bob: kao guste šiške preko obrva ili pramenovi koji idu uz lice.

Zašto je supermodel bob najpopularnija frizura za tanku kosu?

Jer daje trenutačni volumen. Samo slojevito šišanje dovoljno je da kosi da živost i učini je na prvi pogled gušćom. Pritom je supermodelski bob stiliziran tako da je korijen odignut od tjemena, što dodatno daje dojam gustoće.

Koristite li veliku okruglu četku za uvijanje vrhova, budite sigurni da će vaša kosa izgledati gusto i fantastično.

Je li ovu frizuru teško napraviti?

Općenito, supermodelski bob je frizura koja se lako održava. Ako je dobro ošišan, probudit ćete se spremni za izlazak iz kuće. Kada želite dašak glamura, sve što trebate je fen za kosu i velika okrugla četka. Sušite kosu od korijena kako biste podigli kosu i dali joj volumen.

Supermodel Bob: Korak po korak
Korak 1: Kada radite s mokrom kosom, počnite s nanošenjem pjene za volumen.

Korak 2: Osušite kosu okruglom četkom – fokusirajući se na korijen

Korak 3: Oblikujte vrhove kose okruglom četkom kako biste postigli efekt prepoznatljive frizure.

Fotografije: Getty Images