Ove godine, čini se da svi imamo istu dilemu – da ošišamo kosu ili ne na bob frizuru? Bob “epidemija” zarazila je svijet frizura, a čak ni Selena Gomez nije odoljela tom trendu. No, ono što je zanimljivo jest da ovogodišnji bob trend podsjeća na ikonični posh spice bob koji je u devedesetima proslavila Victoria Beckham.

Sjećate li se te neodoljive frizure koja je postala simbol stila? Sada, dok dokumentarna serija “Beckham” osvaja svijet, vraćamo se u vremena kada je Victoria nosila svoj prepoznatljivi bob. I ne možemo ne primijetiti sličnosti s današnjim trendom boba.

Jednostavnost i elegancija boba čine ga popularnim izborom, a Victoria je to znala i prije više od dva desetljeća. Njezin bob bio je izrazito sličan današnjim varijacijama, čime je dokazala da je dobar stil vječan. 

Frizura koja je postala njezin zaštitni znak bila je i ostala jednostavna za održavanje, što je još jedan razlog zašto je toliko privlačna.

Kako dobiti posh spice bob?

Ako želite postići ikonični “posh spice” bob poput Victorijinog, ključ je u pravilnoj tehnici i održavanju određenog oblika. Aimee, frizerka koja je objasnila njezinu frizuru, dijeli nekoliko savjeta kako postići taj prepoznatljivi izgled.

Prvo i najvažnije, ravni pramenovi čine Victorijin potpis, pa je to mjesto gdje trebate početi. “Važno je imati odgovarajuću teksturu kose kako biste istaknuli stil – što se može postići keratinskim ravnanjem”, objašnjava Aimee. Dakle, prije nego što krenete prema ovoj transformaciji, investirajte u keratinski tretman kose kako biste postigli željeni izgled.

Što se tiče samog oblika boba, ključna riječ je “A line bob”. Ovdje je bitno izbjegavati nanošenje slojeva za završetak jedne duljine. 

Oblik je klasični A line bob bez stepenastih slojeva, samo je malo težine uklonjeno na krajevima kako bi se osiguralo da se bob lijepo uvuče i izbjegne trokutasti završetak. Ovaj pristup čini bob elegantnim i jednostavnim za održavanje.

Važno je napomenuti i razliku između klasičnog “A-kroja” i ekstremnijeg boba. Ako želite zadržati suvremeni izgled poput Victorijinog, Aimee preporučuje vrlo blagu nadogradnju koja je malo kraća straga, a duža naprijed. Ako, pak, odaberete drastično kraći stražnji dio i dulji prednji dio, ulazite u teritorij “Pob” – što predstavlja potpuno drugačiju eru frizura. Dakle, prilagodite duljinu prema svojim preferencijama, ali imajte na umu da su umjerenost i suptilnost ključni za postizanje elegantnog izgleda “posh spice” boba.

 

Foto: Profimedia