“Blonde” je film koji je napisao i režirao Andrew Dominik. Adaptiran prema istoimenom romanu Joyce Carol Oates iz 2000., film je fikcionalizirani pogled na život glumice Marilyn Monroe, koju glumi Ana de Armas. Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel i Julianne Nicholson također se pojavljuju u sporednim ulogama.

Ana de Armas kao Marilyn Monroe

Nakon objavljenog teasera, objavljen je i trailer koji donosi veći uvid u ovaj film, čiji put nastanka je bio dug i kompliciran. Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Tracey Landon, Brad Pitt i Scott Robertson producenti su filma koji je, nakon dugotrajnog perioda razvoja koji je započeo 2010., napokon počeo s produkcijom u Los Angelesu u kolovozu 2019. Produkcija je završena u srpnju 2021. nakon lockdownova u 2020. godini. Film otkriva poznat i nepoznat kompliciran život holivudske ikone Marilyn Monroe. Od nestabilnog djetinjstva u ulozi Norme Jeane, preko uspona do zvijezda i romantičnih zavrzlama, film “Blonde” briše granice činjenica i fikcije kako bi istražila sve veći rascjep između javne i privatne osobe filmske legende.

Blonde 2

“Blonde” će imati svoju svjetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, a Netflix bi trebao objaviti “Blonde” 28. rujna 2022. Ima ocjenu NC-17 zbog svog eksplicitnog seksualnog sadržaja i bit će prvi takve vrste koji će biti objavljen putem streaming usluge. Pogledajte trailer!

Blonde 3