Već smo neko vrijeme spremni za blagdanski ugođaj, a uskoro će napokon biti i očekivano u svoje domove unijeti tematske ukrase kada otkuca prva nedjelja Adventa. Izabrali smo radove domaćih dizajnera koji bi bili baš idealan dodatak svakom domu ovih blagdana

Lampice, kuglice, miris bora i kuhanog vina. Blagdane volimo zbog ovih, ali i mnogih drugih razloga. Čak i najveći Grinchevi tamo negdje oko sredine prosinca zapjevaju u sebi onu pjesmu Mariah Carey, a svi drugi koji jedva čekaju advent i sve što sa sobom donosi bit će oduševljeni ovim ukrasima koje su za nadolazeću blagdansku sezonu pripremili domaći kreativci.

Bug in My Home

Obožavamo estetiku ovog hrvatskog brenda koji je pokrenula arhitektica Karolina Kukec Kassal. Bug in My Home u ponudi cijele godine ima jedinstvene uporabne predmete za dom poput pladnjeva, vaza ili posudica, a sada predstavlja dekoraciju u obliku drva od – drva. Minimalistička i besprijekorno izrađena, ova drvca uz pripadajući pladanj i kuglicu bit će idealan ukras za sve one koji žele odmak od blještavila uz zadržavanje prigodne teme.

bug in my home

bug in my home

Marinski Heartmades

Nakon što je u suradnji s Ayelen Creations nedavno izbacio predivne prstene, već dobro poznati hrvatski brend i ove se božićne sezone vraća sa svojim divnim kuglicama za bor. Ove ručno rađene keramičke kugle bit će statement ukras na ovogodišnjoj jelki. Divno ukrašene zlatnim potezima i u različitim bojama te oblicima, uklopit će se u svaki dom i donijeti dozu radosti.

marinski handmades

marinski handmades

Made by Li

Dizajnerica Ivana Horvat izrađuje magične ukrase za dom i igračke za djecu. Baš kako nam je i najavila u posljednjem razgovoru, u ovom predbožićnom vremenu predstavlja novi komad u kolekciji – mekane čizmice. Osim što će poslužiti kao divan ukras, ove čizmice razveselit će i najmlađe jer dolaze i u personaliziranoj verziji s izvezenim imenom po želji.

made by li

made by li

Glass Land Handmade

Ukrasi za bor mogu biti i od – stakla. O tome najbolje zna umjetnica Anja Jelavić koja od ovog materijala već godinama izrađuje nakit i ukrase i to u Tiffany tehnici koja osigurava specifičan izgled i unikatnost. Viseće dekoracije dolaze u različitim oblicima poput bora ili anđela, ali moramo priznati da nam je najsimpatičniji debeljuškasti snjegović koji baš izvlači osmijeh na lice.

glassland handmade

glassland handmade

Yera Ceramics

Svoju estetiku i ljubav prema lončarstvu u ovaj je hrvatski brend prenio mladi umjetnik Borna Jerić. Osim divnih šalica o kojima smo već pisali, sada u kolekciju domaćeg brenda Yera Ceramics stižu i ručno rađena božićna zvonca. Baš kao i ostali proizvodi, zvonca su unikat i sasvim sigurno minimalistički san svakog zaljubljenika u elegantni dizajn.

yera ceramics

Foto: Instagram