Kiddykay je mali kreativni studio iz Zagreba koji u kućnoj radinosti izrađuje predivne home decor i lifestyle uporabne predmete. Vaze, posudice za nakit, tanjurići i svijećnjaci samo su dio ponude ovog brenda o kojem definitivno trebate znati više!

Svi Kiddykay proizvodi rađeni su ručno i uz puno pažnje i ljubavi, a kao rezultat nastaju neponovljivi dizajnerski komadi koje osmišljava i izrađuje osnivačica brenda Viktoria Rudar. Popričali smo s njom i saznali baš sve što trebate znati o ovim lijepim proizvodima koje krase dom.

Zašto baš “Kiddykay”?

Moje ime je Viktoria, a naziv Kiddykay nema baš nikakve veze s mojim imenom! Zapravo, to je nadimak koji mi je prije mnogo godina u nekoj šali predložila sestra. Tada se nije zadržao, ali mi je prilikom pokretanja ove priče pao na pamet i konačno dobio svoj puni smisao!

Kako izgleda proces izrade?

Riječ je o ručno rađenim predmetima napravljenim od dvokomponentnog sustava akrilne smole na bazi vode. Proizvodi nastaju miješanjem akrilne smole na bazi vode i praha na bazi gipsa te njihovim izlijevanjem iz silikonskih kalupa, a kod izrade koristimo materijal koji nema opasan sastav i otapala.

kiddykay

kiddykay

Što trebamo znati o dizajnu Kiddykay proizvoda?

Kod nas zbog ručne izrade ne postoje dva potpuno ista proizvoda, a izrađujemo ih po narudžbi. U odnosu na fotografije proizvoda koje prezentiramo, mogu postojati male varijacije u boji ili uzorku te mjehurići zraka, što svaki proizvod čini unikatom. U izradi možemo postići različite boje i uzorke dizajna, ovisno o pigmentima i tehnikama koje koristimo, a najdraži su nam terrazzo i marble dizajn.

kiddykay

kiddykay

Na koji se način održavaju proizvodi i na što treba pripaziti?

Svi naši proizvodi premazani su zaštitnim voskom. Za čišćenje i održavanje preporučamo korištenje vlažne krpice ili spužvice i – toplu vodu. Svakako treba izbjegavati korištenje jakih kemikalija, a dobro je znati i da se ne čiste u perilici posuđa, da nisu prikladni za hranu ili piće te da su proizvodi isključivo dekorativnog karaktera.

kiddykay

flash!

Kiddykay web stranica je trenutno u izradi, ali za sve detalje možete se javiti putem e-maila hello@kiddykaystudio.com ili na društvene mreže. Također, dobro je znati da je za izradu predmeta potrebno 3-5 radnih rada, nakon čega se dostavljaju zapakirani u eco-friendly pakiranju!

kiddykay

 

Foto: Kiddykay