Nakon što je dokazao svoju inovativnost na domaćoj gastro sceni, bistro Market street food & drinks, dobio je pojačanje u Tomašićevoj 6 – Market 2

„Otvorenje je prošlo odlično; organizirali smo tri termina sjedenja i pozvali naše prijatelje i prijatelje Marketa. Oko stotinjak ljudi je isprobalo naša nova jela i svi su uistinu bili oduševljeni. Od trenutka kad smo dobili ključeve u ruke do otvorenja je prošlo nekih 45 dana što je iznimno kratko vrijeme, tako da još uvijek sređujemo neke sitnice i evo samo što svaki detalj nije kako smo zamislili“ govori nam Fran Ćurković, genijalac koji stoji iza ideje bistroa Market čija prva originalna lokacija, ona u Gundulićevoj 13, nastavlja i dalje hraniti novu i staru publiku. Tradicionalna hrvatska jela s modernim twistom te vrlo prihvatljive cijene za ukusan kvalitetan obrok, ono su po čemu je Market prepoznatljiv, a sada svojim jarkim bojama i velikim muralom kokota preko tri zida, blista i na novoj lokaciji.

bistro market

„Do otvaranja novog Marketa odnosno Market 2, došlo je iz naše potrebe da se u potpunosti izrazimo. Prostor u Gundulićevoj je malen i uzak, ali ima svoj šarm, no novim Marketom smo željeli vidjeti naš potencijal s terasom i većim maksimalnim kapacitetom. Tomašićeva je idealna lokacija s obzirom na višegodišnje buđenje kvarta oko Martićeve i smatramo da tamo nedostaje jedan bistro kao što je Market 2 i da će biti veliki uspjeh.

bistro market

Ideja je razviti Market 2 u bistro koji posjećuju obitelji, prijatelji, poslovni partneri i mnogi drugi, gdje se slave rođendani, diplome, umirovljenja i slično. Jer Market u Gundulićevoj nam nije omogućavao da ugostimo veće grupe ljudi, što sada s Market 2 možemo. Još kad u travnju otvorimo terasu, veselim se vidjeti goste kako jedu naša prekrasna jela i ispijaju čašu finog vina“ objašnjava Fran potrebu za otvaranjem novog lokala.

bistro market

bistro market

Market 2 vizualno se nadovezuje na prvotni restoran dok će jelovnik uvijek biti drugačiji, no filozofija jela ostaje slična. „U Marketu 2, zbog većeg prostora, imat ćemo malo veći broj jela a la carte, a taj dodatak će biti određene skuplje namirnice poput pačjih prsa ili hobotnice. Tako da se novi a la carte menu za Market 2 kreće između 68 – 136kn.

bistro market

bistro market

Uređenje novog prostora potpisuju Anita Elez i Jelka Margarita Bogdanić, a njihov se rad oslanja na dizajn Kamelije Gerovac koja je bila glavna dizajnerica pri otvaranju Marketa u Gundulićevoj. „Anita i Jelka su arhitektice s velikim interesom prema dizajnu i uređivanju interijera, tako da je rezultat njihovog rada odličan i već nakon samo nekoliko dana rada dobivamo velike komplimente na uređenje.“

bistro market

Nema druge nego provjeriti novi Market 2, a sve novosti o radnom vremenu i slično pratite ovdje.

 

Foto: Ernest Mazarekić