Nakon četiri godine istraživanja, popularni brend Biologique Recherche donosi snažnu i pouzdanu metodu za tretman epiderme tijekom cijelog sunčanog ciklusa: pripremu, zaštitu i oporavak

Izvor topline i ugode, sunce je nužan preduvjet za život na Zemlji. Umjereno izlaganje suncu pomaže u sintezi vitamina D, koji je potreban za vezivanje kalcija u kostima, kao i za lučenje melatonina, poznatog po svom antidepresivnom djelovanju.

Međutim, prekomjerno izlaganje može imati štetne posljedice za organizam, a posebno za kožu, na koju djeluju tri vrste sunčevog zračenja: UVB zrake, najsnažnija vrsta zračenja, utječu samo na epidermu, gornji sloj kože. One uzrokuju eritem, obično poznat kao opekline od sunca, što se očituje kao crvenilo kože i kongestija. Stvaraju također slobodne radikale, koji mogu oštetiti DNK i proteine u stanicama kože.

Tu su i UVA zrake, manje snažne, dosežu do derme, koja se nalazi ispod epiderme, te uzrokuju reakcije s dugotrajnijim posljedicama. Osobito pridonose preranom starenju kože, poznatom kao fotostarenje, što se očituje stvaranjem bora, gubitkom elastičnosti kožnog tkiva i dehidracijom gornjih slojeva epiderme. Treće su infracrvene zrake, koje prodiru u potkožna tkiva i povećavaju oštećenja uzrokovana UVA i UVB zrakama, izazivajući i oksidativni stres.

Za učinkovitu borbu protiv svih štetnih učinaka sunčevog zračenja, Biologique Recherche je razvio program njege u tri koraka prilagođen svim trenutnim stanjima kože (Instants de Peau ©) podvrgnutim znatnoj izloženosti UV i infra-crvenim zrakama: prije izlaganja, tijekom te nakon izlaganja suncu. Riječ je o trostrukom načinu borbe protiv najvećeg neprijatelja kože, koje služi za zaštitu, obnavljanje, smirivanje te zaštitu epiderme od zračenja, kao i za njezin oporavak.

Préparation U.V.

Biologique Recherche Preparation U.V.

Priprema prije izlaganja suncu, poticanje prirodne preplanulosti, sprečavanje pojave pigmentnih mrlja i starenja kože. Organizam je razvio različite načine prirodne zaštite od UV zračenja, kao što su povećanje debljine rožnatog sloja kože, pigmentacija kože te enzimski sustav popravka DNK. Ipak, tom je mehanizmu potrebno četiri tjedna da se razvije, zbog čega prvi stupanj »sunčane metodologije« Biologique Recherche počinje prije izlaganja.

Njega s Préparation U.V., bogatim aktivnim sastojcima prirodnog i biljnog porijekla, priprema kožu za optimalno primanje sunčevog zračenje već od prvog izlaganja. Djeluje tako da potiče sintezu melanina bez izlaganja suncu, potičući time prirodnu prepla-nulost kože, a da ona ne trpi štetne učinke sunčevog zračenja, zahvaljujući tri-peptidnom aktivatoru melanina, šećerima iz smeđih algi, ekstraktu konopljike i ulju bučinih sjemenki pomiješanim s pojačivačem melanina.

Uz to, sprječava pojavu pigmentnih mrlja i usporava starenje kože zahvaljujući ekstraktu morskog dijatomeja te se bori protiv stvaranja slobodnih radikala zahvaljujući antioksidantnim tri-peptidima i uljanom ekstraktu ružmarina.

Préparation U.V. koristi se najmanje četiri tjedna prije prvog duljeg izlaganja suncu. Nanesite ujutro i navečer na lice, vrat i prsa nakon laganog pilinga s losionom P50 Biologique Recherche koji najbolje odgovara Trenutnom stanju kože (Instant de Peau©).

Protection U.V.

Biologique Recherche Protection U.V.

Temeljen na formuli »Triple Shield Complex©«, ovaj 100 % prirodni Biologique Recherche ekskluzivni proizvod bez nanočestica štiti epidermu od UVA, UVB, kao i infracrvenog zračenja, ostajući pritom fotostabilan i vodootporan. Prvi na svijetu!

Koža raspolaže prirodnim sustavom zaštite koji joj omogućuje da se odupre ni-skim dozama UV zračenja. Uzastopno ili intenzivno izlaganje suncu zahtijeva korištenje vanjskog fotozaštitnog sustava kako bi se ograničilo oštećenje kože. Obično se nude dvije vrste zaštitnih filtara: kemijski filtri te mineralni filtri. Kemijski filtri apsorbiraju UV zrake, no neki od njih mogu uzrokovati nepoželjne kožne alergijske reakcije kod osoba s osjetljivim trenutnim stanjem kože (Instant de Peau©). Nadalje, uočeno je da su imali štetan utjecaj na okoliš i oštećivali koraljne grebene.  Mineralni filtri, koji odražavaju UV zrake, ne prodiru kroz barijeru kože i tako nemaju štetne učinke na organizam, naprotiv, prema nekim istraživanjima, to ne bi bio slučaj s filtrima s nanočesticama.

Protection U.V. kombinira 100 % prirodne, mineralne filtre bez nanočestica, inovativne biljne aktivne sastojke i prirodni infracrveni filter. Ovaj Triple Shield Complex© osigurava zaštitu od cijelog spektra sunčevog zračenja opasnog za or-ganizam. Štoviše, ova formula pomaže i u prevenciji starenja kože i dehidracije. Naposljetku, formula Protection U.V. sadrži faktor zaštite od sunca (SPF) 25, savršenu ravnotežu za preplanulu a zaštićenu kožu te najvišu zaštitu od UVA zraka (PA +++)

A kako djeluje? Štiti kožu od UVA i UVB zraka (mineralni filtri: titan dioksid, cinkov oksid i biljni filtri: karanja ulje, fitosteroli biljnog porijekla, zaštitni ester dobiven iz riže) i od infracrvenih zraka (ekstrakt koraline). Uz to, hidratizira epidermu i ograničava isušivanje kože (umirujući, anti-age i hidra-tantni aktivni sastojci protiv slobodnih radikala: Laminaria alge (ekstrakt)). Pomaže u sprječavanju fotostarenja i pojave pigmentnih mrlja (morske dija­ tomeja alge (ekstrakt)) te umiruje epidermu (antiglikacijski aktivni sastojci: liposomalni kompleks kar-nozina i silimarina).

Korištenje je vrlo jednostavno: izdašno se nanosi na cijelo lice, vrat i prsa prije izlaganja suncu, a zatim barem svaka dva sata za potpunu zaštitu.

Reparation U.V.

Biologique Recherche Reparation U.V.

Kompleksna formula njege bogate aktivnim sastojcima koja smiruje i regenerira kožu nakon izlaganja suncu te pritom usporava pojavu znakova starenja.
Nakon izlaganja suncu, koža može doživjeti upalnu reakciju, pocrvenjeti, nabubriti i postati bolna. Stanice epiderme dolaze tada do apoptoze, brzo odumiru i uklanjaju se ljuštenjem kože. Tako izgorena koža postaje zatim osjetljivija na sunce, jer su UVB zrake promijenile DNK stanica epiderme. Stoga je nužno kožu umiriti nakon duljeg izlaganja suncu.

Tijekom izlaganja UVA zrakama (koje predstavljaju 98 % UV zraka na površini Zemlje), mogu se stvoriti slobodni radikali i izmijeniti DNK stanice derme, mijenjajući vlakna kolagena i elastina. Glikacija, tijekom koje ta vlakna postaju kruta i gube svoja viskozno-elastična svojstva, uzrokuje pojavu bora ili pojačava već prisutne bore. Ova pojava, koja proizlazi iz reakcije između proteina kože (kolagen i elastin) i šećera, tako ubrzava starenje kože. Karnozin, koji se nalazi u njezi Réparation U.V., zauzima mjesto proteina i reagira sa šećerom, tako da su vlakna kolagena i elastina zaštićena.

Reparation U.V. oporavlja i umiruje kožu nakon izlaganja suncu (smirujući aktivni sastojci: polisaharidi bogati ramnozom, ekstrakt biljke kudzu, kompleks aminokiselina), hidratizira gornje slojeve epiderme (hidratantni aktivni sastojci: derivat hidra-tantnih šećera), bori se protiv slobodnih radikala (aktivni sastojci protiv slobodnih radikala: ekstrakt mimoze, ekstrakt bijelog čaja) te protiv znakova starenja izazvanih izlaganjem suncu (aktivni antiglika-cijski sastojak: karnozin, polifenoli dobiveni od mlijeka čička i tokoferola). Također, sprječava deskvamaciju (relipidacijski aktivni sastojak: ekstrakt kvasca Pichia Anomala).

O Biologique Recherche

Tijekom više od 40 godina, jedinstvena metodologija Biologique Recherche izgradila je izu-zetnu reputaciju zadivljujuće učinkovitosti koja se temelji na kliničkom pristupu njezi kože te pruža trenutačne i dugotrajne rezultate.

U kombinaciji s visoko prilagođenim protokolima i minucioznim postupcima koji obnavljaju epidermu, široka paleta proizvoda za njegu kože Biologique Recherche s visokom koncen-tracijom biljnih, morskih i bioloških aktivnih sastojaka, formulirana je bez umjetnih mirisa u vlastitom laboratoriju u Francuskoj.

Biologique Recherche povlašteni je partner u više od 85 zemalja ekskluzivnim medicinskim i dnevnim spa, kao i najboljim svjetskim luksuznim hotelskim spa. Vodeći salon, Ambassade, nalazi se na Aveniji Champs Elysées 32 u Parizu.

 

Foto: Kamila Mciejewska; PR