Svake nedjelje vam donosimo vikend preporuku nezaboravnih hitova koje ste možda preskočili i/ili zaboravili.

U današnjem filmskom miksu su svoje mjesto našli strašna biografska drama prema istinitoj priči “To Catch a Killer”, ljubavna priča “Maroko”, animirani “Up” koji nosi poruku ljubavi te kako nikad ne treba odustati od snova te napeta danska psihološka drama “The Hunt”

Maroko (1930)

Žanr: Drama, Romantika
Redatelj: Josef von Sternberg
Glume: Marlene Dietrich, Gary Cooper, Adolphe Menjou
Pjevačica u kabareu i legionar se zaljubljuju, no njihova je veza otežana zbog njegove pretjerano naglašene ženstvenosti te jer se jedan bogataš zagledao u lijepu pjevačicu i želi je samo za sebe.

IMDb 7

To Catch a Killer (1992)

Žanr: Biografija, Krimić, Drama
Redatelj: Eric Till
Glume: Brian Dennehy, Michael Riley, Margot Kidder
Istinita priča o John Wayneu Gacyju, na oko dobrom prijatelju i susjedu koji uvijek rado pomaže, velikom zabavljaču i uspješnom poslovnom čovjeku koji je u biti – serijski ubojica koji je silovao i ubio više od 30 dječaka. Mini serija u dva nastavka. 

IMDb 7,3

The Hunt (2012)

Žanr: Drama
Redatelj: Thomas Vinterberg
Glume: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp
Učitelj živi usamljenim život te se bori za skrbništvo nad svojim sinom. Njegov život polako postaje sve bolji jer pronalazi ljubav i dobiva dobre vijesti od svoga sina, ali njegov novi život ubrzo biva uništen nevinom laži.

IMDb 8,3

Up (2009)

Žanr: Animacija, Avantura, Komedija
Redatelj: Pete Docter, Bob Peterson
Glume: Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger
Sedamdesetosmogodišnji Carl Fredricksen putuje u svom domu koji je opremljen balonima do Paradise Fallsa, ne znajući da je sa sobom ima slijepog putnika. Predivna animirana priča o ljubavi i snovima koju bi trebali pogledati mali i veliki gledatelji.

MDb 8,3