19-godišnja glazbenica u najnovijem intervju progovorila je o svojoj glazbenoj i fizičkoj transformaciji ali i o suočavanju sa zlostavljanjem, i time pokrenula ponovne rasprave o važnosti #MeToo pokreta te body positivityju

Billie Eilish u intervjuu za britansko izdanje časopisa Vogue govorila je o rasprostranjenosti seksualnog iskorištavanja maloljetnika, rekavši da ga je i sama doživjela ali nije htjela ići u detalje. Govoreći o svom novom singlu “Your Power” s nadolazećeg albuma “Happier Than Ever”, koji se bavi nasilnom vezom maloljetnice i starije osobe, 19-godišnja pjevačica izjavila je da su svi njezini vršnjaci doživjeli neku vrstu seksualnog uznemiravanja.

 „Pjesma zaista ne govori o jednoj osobi. Mogli biste pomisliti, “to se dogodilo jer je ona u glazbenoj industriji”, nije frajer. No, ovo se događa posvuda”, kaže ona. “Ne znam niti jednu djevojku ili ženu koja nije imala čudno ili stvarno loše iskustvo.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

„Nije važno tko ste, kakav je vaš život, vaša situacija, kime ste okruženi, koliko ste snažni, koliko ste pametni. Uvijek te mogu iskoristiti. To je veliki problem u svijetu obiteljskog zlostavljanja ili silovanja – djevojke koje su bile vrlo samopouzdane i snažne volje našle su se u situacijama zbog kojih pomisle: ‘Oh bože, ja sam ovdje žrtva?’ I tako je neugodno i ponižavajuće i demoralizirajuće biti u poziciji da si svjesna puno toga i da znaš toliko toga, a onda shvatiš da si (bila) zlostavljana.”

U intervjuu je Eilish također govorila o body positivityju. Pjevačica, koja je poznata po širokoj odjeći i prikrivenom stilu, pojavljuje se na naslovnici odjevena u klasičnom pin up stilu, odjevena u steznik i suknju Gucci s grudnjakom Agent Provocateur, opremljenom lateks rukavicama. 

“Pokazivanje tijela i pokazivanje kože – ili ne – ne bi vam trebalo oduzeti nikakvo poštovanje”, rekla je. “Sve se svodi na to zbog čega se osjećate dobro. Ako želite na operaciju, idite na operaciju. Ako želite odjenuti haljinu za koju netko misli da izgledate preveliko, odjenite je. Ako se osjećate kao da izgledate dobro, izgledate dobro.”

Apsolutno podržavamo!

Foto: Billie Eilish Instagram