Od 5. do 28. prosinca ZKM-ovi gledatelji i posjetitelji Adventa u Zagrebu moći će uživati u unplugged koncertima kvarteta Tonija Starešinića i izvedbama prigodnih hitova i originalne glazbe iz ZKM-ovih predstava.

Tako od ovog prosinca i atrij Zagrebačkog kazališta mladih postaje nova adventska lokacija u srcu grada na kojoj ćete doživjeti jedinstveni spoj kazališne umjetnosti, glazbe i dobre zabave, po kojima je dvorište Tesline 7 dobro poznato već generacijama Zagrepčana i njihovih gostiju.

Dobitnik Porina Toni Starešinić (klavijature), Željka Veverec (vokal), Igor Dorotić (truba) i Đuro Dobranić (bubnjevi), sve redom vrsni glazbenici koji nastupaju uz neke od najpoznatijih hrvatskih pjevača, poput Josipe Lisac i Ede Majke, u spomenutom kvartetu stvaraju jazz čaroliju. Ovih četvero začaranih glazbenika improvizira i poigrava se ne samo solistički nego i kolektivno sa strukturama i formama te u njihovim rukama od pjesme ostane samo naslov, a svake večeri stvaraju iznova. Na pozornici je uvijek veselo, nepredvidivo i prije svega opuštajuće.

U nastavku večeri, nakon koncerta možete pogledati neke od najvećih uspješnica sa ZKM-ova repertoara. Ulaz na koncerte je slobodan, a ulaznice za kazališne predstave kupuju se na blagajni ZKM-a. Prvi koncert dogodit će se već sutra, 5. prosinca s početkom u 17:30 nakon čega je na repertoaru Čarobnjak iz Oza, predstava u kojoj podjednako uživaju djeca i odrasli i koja  vraća u dane spektakularnih produkcija za mlade po kojima je ZKM oduvijek i nadaleko  poznat. Više pratite ovdje.

 

Foto: ZKM PR