U suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, UO istovremeno ponovno organizira seriju besplatnih programa posvećenih umjetnosti i kreativnosti. Ovog puta, fokus je na hrani kao inspiraciji i mediju izražavanja umjetnosti.

Posljednji temat ovog kvartovskog projekta istražuje vezu između hrane i umjetnosti. Program će obuhvatiti šetnju, predavanje, vodstvo u Muzeju suvremene umjetnosti te interaktivnu radionicu. Voditeljice Ana Janjatović-Zorica i Josipa Bubaš vodit će sudionike kroz iskustveno-istraživački proces pripreme jednostavne hrane, uklopljen u radionički rad s tijelom i tekstom. Sudionici će imati priliku pretvoriti svakidašnje veganske namirnice u kreativne jestive zalogaje te se pritom zabaviti i igrajući se tekstom, tijelom i hranom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli msu zagreb (@msuzagreb)

Tema radionice “Prehrana – od gladi i užitka do nesvijesti i autodestrukcije” bit će obrađena kroz šetnju i predavanje koje će održati Željka Klemenčić, domaća gastronomska autorica. Sudionici će imati priliku dublje istražiti različite aspekte hrane, od bioloških i senzoričkih do ekonomskih, etičkih, političkih i ekoloških.

Sljedeći vikend, 14. travnja, vodstvo u Muzeju suvremene umjetnosti pod nazivom “Umjetnost i hrana”, koje će održati kustosica Renata Filčić, istražit će načine na koje su suvremeni umjetnici koristili hranu kao medij u svojim djelima. Posjetitelji će imati priliku bolje upoznati radove umjetnika poput Dragoljuba Raše Todosijevića, Mladena Stilinovića, Josepha Beuysa i Slavena Tolja te razumjeti kako su hrana i gastronomija postali dio njihovih umjetničkih izraza.

Svi koji žele istraživati kreativni potencijal hrane i njezinu ulogu u umjetnosti i svakodnevnom životu trebaju se prethodno prijaviti putem linka.