U posljednje je vrijeme teško iznenaditi gledatelje, kako zbog toga što postoje brojne kreativne serije, tako i jer sve više provodimo vrijeme gledajući ih. Ova Netfixova serija naizgled jednostavne radnje bi mogla iznenaditi i nešto skeptičnije, a možete je pogledati u jednom popodnevu

David, (nekima) seksi psihijatar kojeg tumači Tom Bateman, upravo se preselio u London i započeo raditi u novom uredu. Živi sa suprugom Adele (Eve Hewson) u otmjenom kvartu i prekrasnom minimalističkom domu. No, ni pet sekundi od početka prve epizode, David upoznaje simpatičnu i dovitljivu Louise (Simona Brown) u lokalnom baru, popije s njom piće previše i… Tu se razvija cijela priča koja iz epizode u epizodu postaje sve bizarnija. Ako mislite da je riječ o romantičnim nastavcima gdje ćete gledati klasičnu borbu u ljubavnom trokutu – riječ je o trileru čiji je kraj poprilično kontroverzan. Samo ćemo vam dodati da Adele ubrzo postane  najbolja prijateljica Louise, koja saznaje da David zove Adele svaki dan u isto vrijeme i prepisuje joj razne lijekove na recept. I da je Adele neko vrijeme provela u psihijatrijskoj bolnici.

Serija je već postala popularna na Twitteru zbog svog vrlo neočekivanog obrata, što niti ne čudi toliko jer je istoimena knjiga Sarah Pinborough, kad je izašla 2017. godine, bila brendirana hastaghom #WTFthatending. “Željela sam pogoditi svaku notu uobičajenog trilera”, izjavila je Pinborough za The Guardian o svojoj knjizi. “Tragovi su morali biti tamo. Sve je moralo imati dvojako značenje, tako da nitko ne može reći da je određeni lik nepouzdan. Mrzila bih to. ” Mi mislimo da je uspjela u svome naumu!

Foto: PR