Možda vam se odgovor iz naslova nametnuo sam od sebe jer zagrebački bar Botaničar redovito nas privuče odličnom izložbom.

Jedna takva je opet u tijeku kroz ožujak, a radi se o argentinskom umjetniku Ignaciju Rivasu čiji vas koloristični kolaži promatraju sa zidova. Preporučujemo da i vi njih promotrite dobro ovog vikenda recimo, kada se dogovorite s nekim za kavu tamo. Ignacio Rivas je svestrani umjetnik, ali se često izražava u formi kolaža. Iako je u Hrvatskoj tek tri mjeseca brzo se prilagodio Zagrebu i dio radova nastao je iz materijala prikupljenih na zagrebačkim buvljacima. Njegov zbir kolaža i svojevrstan kolažni mural sjajna su refleksija njegovog rada u prostoru Botaničara. Izložbu možete pogledati i saznati više o njoj u sljedećih mjesec dana.

bar botaničar izložba

Autor o izložbi kaže: „Svaki od radova prikazanih u Botaničaru djeluje kao karta koja me vodi u određene proživljene trenutke, iskustva, želje, okuse, mirise i osjećaje. Prikazi stvari koje su se dogodile ili koje bi se trebale dogoditi. Oni mogu biti stvarni, ili fikcija, ili prezentacija zamišljenog svijeta. Sve je stopljeno i vide se određene nijanse osobne čežnje. Ovi umjetnički radovi napravljeni su baš za ovo mjesto razmišljajući o tome što me oblikuje kao osobu. Biti prisutan u Zagrebu, sa svim svojim sjećanjima iz Argentine, razmišljati o tome što mi budućnost nosi. Migracija stvara svijet neizvjesnosti, koji sa sobom nosi sjećanje na ono što sam naučio i naslijedio, moje slabe i jake strane, te puno neobjašnjivih osjećaja, što se najbolje može opisati kroz moje umjetničko djelo.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Botaničar (@bar_botanicar)