Tri dana nakon što je Banksy objavio svoj najnoviji mural na Instagramu, naslikan sprejom na zidu bombardirane zgrade u gradu Borodyanka u Ukrajini, najpoznatiji street art umjetnik na svijetu potvrdio je da je dovršio ukupno sedam novih radova u Ukrajini!

Banksy u Ukrajini slika murale s jasnim porukama

Banksy je potvrdio vijest za The Art Newspaper nakon što se u oslobođenom ukrajinskom gradu, koji se nalazi oko 60km sjeverozapadno od Kijeva, pojavio niz murala za koje se sumnja da su njegovi. Ostali radovi nalaze se u glavnom gradu i drugim gradovima regije.

Uz objavljeni mural Banksy je naslikao još i murale koji prikazuju ženu u kućnoj haljini, s kosom na uvijačima, s plinskom maskom i aparatom za gašenje požara; bradatog muškarca koji se kupa; a jedan mural je naslikao tako da je ugradio postojeći grafit penisa, pretvarajući ga u nuklearnu bojevu glavu natovarenu na stražnji dio oklopnog kamiona. Sljedeći mural prikazuje čovjeka za kojeg se kaže da nalikuje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, bačenog na pod tijekom judo meča s dječakom (Putin ima crni pojas u tom sportu tako da je analogija više nego jasna!). Drugi rad prikazuje dvoje djece koja koriste metalnu zamku za tenk kao klackalicu, dok još jedan mural, naslikan unutar ruševina bombardirane zgrade, prikazuje gimnastičarku koja radi stoj na rukama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Banksy (@banksy)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Banksy (@banksy)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Banksy (@banksy)

Fotografije: @banksy