Ovo nam je najdraža kolaboracija i trenutak modne sezone – zaboravite sestre Hadid, zaboravite na Fendace, Balenciaga nas je iznenadila suradnjom s Homerom, Marge, Lisom, Bartom i Maggie!

Tjedan mode je dobio ono što smo čekali: inovativan, zanimljiv, šarmantan i na kraju dana šašav trenutak u ovim pomalo tmurnim vremenima. Demna Gvasalia je znao što nam treba, a za to je bio spreman našaliti se i na račun čak i same kuće. 

Tijekom 10-minutne epizode, obitelj Simpson izašla je na pistu ispred gostiju koji su uključivali neke od naslavnijih obožavatelja Balenciage današnjice (tu su bili Kim Kardashian, Kanye West, Justin Bieber…), te je na svoj satiričano svojstven način iznijela Balenciaga komade poznate po reputaciji velikih, odvažnih i skupih. 

balenciaga x simpsons screenshot

Primjerice, Marge je svojim naglašenim ramenima zapela za okvir ulaza, a Homer se skoro onesvijestio kad je vidio da komad košta vrtoglavih 19.000 dolara. Bart je u svojem revijalnom tonu izašao na pistu, na skateboardu, a Lisa i Maggie su noseći iste crvene haljine poput pravih manekenki prošetale pistom. No da ne kvarimo cijeli dojam, epizodu pogledajte u nastavku, a u galeriji pogledajte neke od komada iz kolekcije proljeće-ljeto 2022. 

Fotografije: Richard Bord/Getty Images