Tjedan visoke mode u Parizu i dalje traje, a nakon revija brendova kao što su Schiaparelli, Chanel i Iris van Herpen, danas je predstavljena druga Haute Couture kolekcija modne kuće Balenciaga otkada je na čelu Demna Gvasalia

Balenciaga je vrući high-fashion brend, a u to smo se mogli uvjeriti više puta kroz posljednje sezone. Primjerice, posebnu je pažnju ova modna kuća pridobila ubacivanjem Simpsona u reviju ili ekskluzivnog odijevanja Kim Kardashian koja je na Met Galu došla s potpuno prekrivenim licem, a Balenciaga i dalje nastavlja modno oduševljavati i intrigirati publiku u aktualnom društvenom trenutku. Najnovija haute couture revija bez problema je okupila poznata imena kao što su Alexa Demie, Tracee Ellis Ross, Anna Wintour, Law Roach, Emily Ratajkowski, Amber Valetta i Kris Jenner, ali veći dojam ipak su ostavile zvijezde na – pisti. Osim supermodela Belle Hadid i Naomi Campbell, modnom su pozornicom u glamuroznim outiftima neočekivano prošetale Kim Kardashian, Dua Lipa i jedna od najvećih glumačkih ikona – Nicole Kidman!

51. Couture kolekcija

Što se tiče same kolekcije, prvi dio revije obilježili su modeli u odjevnim komadima od materijala nalik na gumu i pripadajućim torbama koje izgledaju kao hibrid aktovke i zvučnika. Posebno futuristički (i pomalo Daft Punk) moment stvorila je kaciga preko prednjeg dijela glave modela, sakrivajući tako osobu, a naglašavajući odjeću i – ideju. Kaciga je postepeno nestajala i tada su uslijedile ponešto nosivije kombinacije. Za kraj su pistom (jedva) prošetali modeli u krinolinama, a za veliko finale prikazan je, naravno, bridal look. Kod Balenciage uvijek oduševljava savršena konstrukcija odjeće i ideja koja spaja futurizam i glamuroznu modnu ostavštinu. Mreža, svjetlucave trakice, perje, traper, koža, životinjski uzorak, naglašena ramena, bunde, duge rukavice – sve ovo bilo je dio ove revije, a u trenutku gledanja nije djelovalo kao – previše. Evo kako je sve to izgledalo!

 

Foto: Instagram