Aya Dubai experience otvorio se prije nekoliko mjeseci, a već je sad prava atrakcija. Lebdenje, plesanje s avatarima i iskustvo obrnutog vodopada samo je dio svega što nudi ovaj zabavni park

Jedna od svjetskih destinacija koju svaki putoholičar želi iskusiti zasigurno je Dubai. Ovo je grad sjajne arhitekture, nebodera, luka, plaža i dobrog odmora. Pri bukiranju ove destinacije mnogi na spisak stave glavne znamenitosti koje žele vidjeti za vrijeme svog putovanja, poput Burj Khalife, marine, vožnje quadovima po pustinji, velikog akvarija…Popis bi mogao ići u nedogled, jer Dubai stvarno nudi pregršt aktivnosti. No, atrakcija o kojoj se (još uvijek) ne priča toliko, a svakako je vrijedna spomena je Aya experience park koji se otvorio u prosincu u sklopu trgovačkog centra Wafi City Mall. 

Ako ste mislili da je Avatarova produkcija nevjerojatna, pripremite se, ovaj zabavni park mogao bi vas još više oduševiti. Kombinirajući umjetnost s najnovijom tehnologijom, ovaj park sastoji se od 12 soba, a svaka priča svoju priču.  

Zabavno putovanje u ovom parku započinje ulaskom u svijet Aurore nakon čega slijede glavne zone The Source, Drift, Outland i The Pool. Zvjezdarnice prepune milijun zvijezda, vrtovi rascvjetale svjetlosti i rijeka boja koja stvara oluje i bazene samo je dio onoga što možete iskusiti u ovom parku.

 

Aurora pruža interaktivno iskustvo uronjenja posjetitelja u čak 230 četvornih stopa interaktivnih umjetničkih djela kako bi koristili sva svoja osjetila. Bazeni izgrađeni od kozmičke prašine i reflektirane zvijezde ponudit će spektakularan pogled, dok valovi svjetlosti padaju preko zone i isprepliću se dugine boje. 

Zatim slijedi The Source koji se sastoji od mistične komore digitalnih bazena i kupola koje reagiraju na dodir. Postavljen u šest poglavlja, šestominutni prikaz s reaktivnim LED bazenima provest će posjetitelje u svijet svemira. 

Sljedeća zona je Drift u kojem posjetitelji mogu otputovati u srce AYA svemira. Ova soba zahtjeva od vas da se legnete na padinu i gledate svjetlosnu projekciju, a sve to stvorit će iluziju lebdenja. 

Outland zona postavljena je kroz tri poglavlja kako bi se predstavili novi likovi i avatari AYA iskustva. Hodnik je kontroliran pokretom gdje prisutnost posjetitelja stvara nova stvorenja iz ovog zadivljujućeg svijeta. Osim toga, ovo je zona u kojoj možete plesati s avatarima. Jako fora, zar ne? 

Ostale zone uključuju The Falls koji ima obrnuti vodopad, The pool koji prikazuje kružnu projekciju i time imitira duboki vrtlog. Osim toga, u Aya parku nalaze se i sobe Celestia, Flora, Tides, Luna Harmonia koje upotpunjuju ovo spektakularno iskustvo. 

 

Ulaz u ovu atrakciju stoji 99 dirhama, što je približno 25 eura, a za djecu do tri godine je besplatno. Ne postoji vodič, pa ovaj park možete iskusiti sami, u miru i bez pritiska, pogotovo jer ne postoji vremensko ograničenje, što znači da u ovom parku možete uživati koliko želite. No, ako volite sve imati isplanirano u detalje, računajte da iskustvo ovog parka traje približno dva sata. Ipak, s obzirom da se radi o sobama sa svjetlosnim refleksijama, ovo iskustvo nije pogodno za sve koji boluju od epilepsije. 

Ako pak niste planirali posjetiti Dubai, a silno želite iskusiti ovaj park, stižu dobre vijesti. Dubai je tek prva destinacija gdje je otvoreno ovakvo iskustvo, a pokretači zbog odličnog odaziva planiraju Aya experience park otvoriti i u drugim velikim svjetskim gradovima. Još nije potvrđeno koje će sve metropole ugostiti ovu atrakciju, no nadamo se da će se i poneki europski grad naći na listi.