Nakon što je 2017. godine objavljena publikacija posvećena didaktičkom istraživanju Vitićevog nebodera u Laginjinoj ulici u centru Zagreba, ikoni hrvatske moderne arhitekture, najmlađi naraštaji se na zabavan način sada mogu upoznati i s velikanom Bernardom Bernardijem koji je tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća kreirao bezvremenska djela arhitekture i dizajna. 

Elektronička edukativna slikovnica “Bernardi za djecu” autora Danijela Srdareva, koji uz Cellu Anitu Celić potpisuje i slikovnicu o Vitiću, objavljena je u sklopu projekta digitalizacije u suradnji s Ministarstvom kulture i medija. 

Kroz primjer Radničkog sveučilišta (današnje Pučko otvoreno učilište Zagreb) i njegovog vizionarskog promišljanja, cilj slikovnice je djeci približiti dizajnerska djela Bernarda Bernardija, kao i distinktivne arhitektonske prakse od Bauhausa do skandinavskog organskog modernizma u kontekstu europskog modernizma – korištenjem različitih primjera didaktičko-pedagoških sadržaja kroz igru i učenje.  

Ovaj ilustratorski presladak i koncepcijski originalan projekt koji djecu uči o važnosti i posebnosti spomenika kulture, dostupan je na sljedećoj poveznici: www.arhitekturazadjecu.com/bernardi.pdf


Foto:
Arhitektura za djecu – Danijel Srdarev