Guliver/Getty Images

U posljednje vrijeme arganovo ulje je postalo veoma popularno u zapadnim zemljama, pogotovo u beauty svijetu.

Jeste li znali da je stablo argana proglašeno svjetskom UNESCO baštinom, što samo još više potvrđuje njegovu vrijednost? Za samo jednulitru ulja potrebno je 100kg plodova (!) i zato vas ne treba čuditi paprena cijena u odnosu na neka druga bazna ulja. Vitamin E je najbitniji sastojak, jer od njega potiče antioksidantno svojstvo ulja, koje je bitno kako u njezi kože, tako i u prehrani. Ono također sadrži karotene, koji su bitni u zaštiti od sunčevih zraka, stoga ulje argana ima bitnu ulogu i kao preparat za sunčanje.

Za oblikovanje kose

Ako je potrebno da na brzinu oblikujete kosu, arganovo ulje je odlično rješenje! Sadrži brojne ljekovite sastojke tako da je odlično i za zaštitu kose od topline. Stavite nekoliko kapi ulja na dlanove i protrljajte prstima kroz suhu kosu. Ovaj tretman radite svaki put prije feniranja, i kosa će vam biti izrazito hidratizirana.

Maska za kosu 

Ako želite najbolji i najdjelotvorniji efekt, stavljanje ulja kao maske je najbolji izbor. Prije svakog važnog događaja stavljajte sam ovu masku i ujutru ćete se probuditi sa savršeno sjajnom i glatkom kosom. Preporučujemo nanošenje na cijelu kosu (što više nanesete bit će bolji efekt) a zatim vežite kosu u punđu, i na jastuk staviti ručnik.  Kosa će vam izgledati senzacionalno, provjereno!