Digitalizacija nam je znatno olakšala razne aktivnosti, pa niti uređenje interijera nije iznimka. Naime, ako ste u procesu uređenja ili preuređenja doma, aplikacije koje će vam u tome pomoći neizbježan su alat. Bez obzira na to jeste li profesionalni dizajner interijera ili entuzijast koji se tek upušta u svijet dekoracije, ove aplikacije nude opcije koje mogu pomoći u realizaciji vaših vizija – od planiranja rasporeda prostorija, preko izbora boja zidova, do virtualnog postavljanja namještaja… mogućnosti su beskrajne.

ColorSnap Visualizer

Radi se o odličnoj besplatnoj aplikaciji koja pomoću AR tehnologije, odnosno proširene stvarnosti, u tren oka ispunjava sve vaše želje. Naime, aplikacija je jako jednostavna za korištenje i moguće je implementirati različite elemente, stoga je idealan odabir želite li brzo i efikasno doći do rješenja za svoj dom.

MagicPlan

MagicPlan je jedna od najpopularnijih aplikacija za uređenje prostora, a baš kao i prethodna aplikacija, vrlo je jednostavna za korištenje. Odlična je opcija za planiranje svake prostorije s naglaskom na tlocrte – što je idealno želite li dobro osmisliti raspored stana.

Amikasa

Ova aplikacija ima super opcije za kreiranje rasporeda, a moguće je implementirati i dekorativne detalje te na taj način u potpunosti ”predvidjeti” kako će vam izgledati dom. Moguće se i virtualne šetnje po prostorijama koje ste osmisliti, što je zgodna opcija pomoću koje ćete dobiti potpuni dojam kako će sve skupa na kraju izgledati.

RoomScan Pro LiDAR

Ova aplikacija je idealna za sve one koje se vole igrati s tlocrtima, no jedina mana je što nije dostupna na Android uređajima. No, imate li iOS sustav, omogućuje jako prezirnu izradu tlocrta na način da korisnici prislone mobitel uz zid koji onda ”skenira” tlocrt.

Houzz – Home Design & Remodel

Ova aplikacija oduševit će sve one koji još uvijek ne znaju u kojem bi smjeru uredili svoj dom jer Houzz nudi fora, različite stilove. Svoje ideje, odnosno dizajn, moguće je dijeliti s prijateljima, a jako nam se sviđa i činjenica što aplikacija sadrži fotografije stvarnih domova koji su sjajna inspiracija uz odlične dodatne savjete stručnjaka.

Foto: Unsplash