Pop kultura 70-ih ne bi bila ista bez karizmatične Jane Birkin, Engleskinje s francuskom adresom, glazbenice i glumice koja je u legendu ušla zajedno sa svojim mentorom i partnerom Sergeom Gainsbourgom. Svojim djelovanjem na sceni uzburkali su sve duhove tog vremena, a Jane je istovremeno plijenila pozornost svojim stavom i stilom, gdje god se pojavila. Upravo je njen ikoničan stil u fokusu jedne nove modne kolekcije koja je ovih dana došla u prodaju, a koju u suradnji sa samom Jane Birkin potpisuje francuski brend A.P.C.

Iako je uistinu mnogo vremena prošlo od 70-ih godina prošloga stoljeća u kojima je intenzivno punila medijske stupce, Jane Birkin bila je i ostala istinska modna legenda čiji nam je stil i danas velika inspiracija. Tome u prilog govori i činjenica da je Birkin torba koju je brend Hermès nazvao baš po njoj i dalje najprodavaniji dio portfelja brenda i statusni simbol koji će nas vrlo vjerojatno zauvijek podsjećati na nju.

Hommage svemu onome što ona predstavlja, pa tako i tom genijalnom je ne sais quoi odjevnom stilu, ove je sezone dao još jedan brend, francuski A.P.C. Zajedno s Jane Birkin producirao je kolekciju odjeće i modnih dodataka koja je u prodaju stigla na vrijeme za kvalitetne klasične kombinacije ove jeseni.

Jean Touitou, osnivač brenda A.P.C., priznaje da je površno gledajući ova kolekcija “ništa posebno” i da nema ničeg spektakularnog u casual komadima koje ona predstavlja, osim kvalitetnih osnovnih materijala koji dobro stare i u garderobi traju godinama. Ovo su doista vrlo jednostavni i nenametljivi komadi inspirirani i nekadašnjim i današnjim stilom Jane Birkin, koja svoju odjeću voli čuvati cijelu jednu vječnost, pa je i na A.P.C. suradnju pristala kako bi zaljubljenicama u modu pružila onu dobru, staru odjevnu bazu kojoj se u doba hiperkonzumerizma sve više vraćamo. U nastavku vam donosimo pogled na modele iz kolekcije, a nabaviti se mogu putem službene web stranice brenda A.P.C.

Foto: A.P.C.