Holivudske zvijezde često ulaze u modnu industriju, ali rijetko to čine poput Angelina Jolie. Još je u prosincu glumica otvorila vrata svog prvog prodajnog prostora, Atelier Jolie, u SoHo četvrti New Yorka, a sada napokon znamo i kako izgleda.

Kao i u svemu što radi, Jolie je i ovom pothvatu pristupila s humanitarnom notom: “Mi smo kolektiv koji želi pokazati da etički i održiv način života nije život s ograničenjima”, objasnila je putem e-maila s seta svog nadolazećeg biografskog filma o Mariji Callas.

Prodajni prostor nalazi se na izuzetnoj lokaciji, na 57 Great Jones Street, u kući u kojoj je slikar Jean-Michel Basquiat živio i stvarao tijekom 1980-ih, nakon što je prostor iznajmio od vlasnika Andyja Warhola.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Angelina Jolie (@angelinajolie)

Iako je zgrada promijenila vlasnike više puta od vremena Basquiata, i dalje je neosporno obilježje za grafitne umjetnike. Basquiatov nadimak i prepoznatljivi krunski motiv s njegovih slika krase prednje panele fasade.

Ta bogata povijest objašnjava zašto je Angelina Jolie osjetila “trenutnu povezanost” s zgradom dok je istraživala prostor za Atelier Jolie, svoj novootvoreni modni butik usmjeren na prodaju odjeće od vintagedeadstock materijala.

Glumica, redateljica i bivša ambasadorica UN-ove agencije za izbjeglice pažljivo je očuvala integritet arhitekture i umjetničkog naslijeđa bivših stanara. Atelier Jolie tako predstavlja suradnički prostor koji slavi moć krojenja i predstavlja kupca kao stvaratelja i umjetnika.

“Upoznala sam puno obrtnika tijekom godina. Želim ih vidjeti kako rastu. Ne želim biti velika modna dizajnerica. Želim izgraditi kuću da drugi postanu to,” istaknula je Jolie za Vogue, naglašavajući svoj cilj stvaranja zajednice.

Obrtnici educirani unutar atelijera surađuju s kupcima na promjenama poput vezova i patchworka, a kompleti za popravak i stanice za samostalno postavljanje dostupni su svima besplatno.

Prihodi od prodaje patcheva izrađenih od strane umjetnika i prva kolekcija atelijera, u suradnji s Chloé i bivšom kreativnom direktoricom Gabrielom Hearst, namijenjeni su dobrotvornim organizacijama Akanjo i La Fabrique Nomade.

Atelier Jolie također ima vlastiti kafić, koji vodi Eat Offbeat, restoranski i catering kolektiv koji predstavlja kulinarski talent izbjegličkih zajednica u New Yorku. Posjetitelji kafića mogu sjediti za antiknim stolom, crtati po zakrpama ili birati vintage gumbe i čipku iz stare srebrne ormarice na stražnjem središtu prostorije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

 

Foto: Profimedia.hr