Podcasti se samo nastavljaju penjati na ljestvici popularnosti, a mi smo ovaj put odabrali nekoliko njih koji dominiraju temom pop kulture 

Neovisno o tome slinite li za indie glazbom i filmovima ili pak Money Heistom, nekim reality showom ili ste još uvijek dio okorjelog obožavanja Harryja Pottera, vjerojatnost je ogromna da postoji podcast koji se bavi upravo temom koja će zadovoljiti vaše znatiželjne uši. Od trivijalnih informacija, pa sve do dubljeg uvida o pop kulturi koja, sudeći po mnogima, izguruje nogomet kao najvažniju sporednu stvar na svijetu – imamo nekoliko odličnih podcasta koje ćete upiti jednako kao i sunce i more na godišnjem odmoru.

Pop Culture Happy Hour

Ovo vam sigurno ispadne prilikom svakog “pop culture podcast” pretraživanja, a osim što ima tako jednostavan naziv koji vam poprilično jasno daje do znanja o čemu je riječ, stvarno je s razlogom jedan od popularnijih podcasta. U trajanju od nešto manje od 30 minuta, uspijete dobiti odlične preporuke i saznati pregršt detalja o svojim najdražim serijama, filmovima, knjigama, glazbi… Najčešće se bave popularnijim naslovima, no uz ovaj podcast nećete propustiti niti jedan novitet.

Binge Mode

Ako mislite ponekad da previše provodite vremena gledajući serije i filmove, ovaj će vas podcast razuvjeriti – Mallory Rubin i Jason Concepcion, urednici ovog podcasta pogledali su valjda sve što postoji. Stripovi, filmovi, animirana djela i filmske adaptacije romana njihova su opsesija, i ako ste ikada htjeli čuti kvalitetnu recenziju i raspravu o najdražem filmu ili pak ne znate vrijedi li dati priliku nekoj seriji – ovo je podcast za vas. 

Night Call

Ovo nam je jedan od najdražih podcasta, koji je dobio naziv po činjenici da su se autorice i voditeljice često našle u situaciji da kopaju po forumima i Redditu o slavnim osobama. Molly Lambert, Tess Lynch i Emily Yoshida kvalitetno raspravljaju o raznim popularnim temama koje dominiraju najpoznatijem pregledniku na svijetu, a osim serija, filmova i glazbe, često pokrivaju i trendove na društvenim mrežama. Osim toga, činit će vam se kao da prisluškujete razgovor stol do vašega, jer sve skupa djeluje kao opušteno piće u baru, a ne formatirani popularni podcast. Jedino žalosno je to što su prestali sa snimanjem novih epizoda, no ima ih 135 i sigurno ćete dugo uživati u njihovim pregledima.

Still Processing

Ako vam je jako važno duboko promišljanje o svemu vezano za pop kulturu i smatrate da je osobno političko, kao i da je pop kultura odraz generacijskih strahova, ideala i maštanja, ovo je podcast za vas. Novinari New York Timesa Jenna Wortham i Wesley Morris sastaju se tjedno kako bi zajednički procesuirali šire kulturološke implikacije i uveli vas duboko u pozadinu trendova koji nas svakodnevno okružuju. Je li cancel kultura potrebna, koja je pozadina tenisica Lil Nas X -a, kakva je danas kultura dejtanja… Najbolje vam je jednostavno krenuti od naslova koji vas zanima i nesumnjivo ćete se privezati za ovaj brod pop kulturne crvotočine.

 

Foto: The Good Place/NBC gif